Milliardhandel i Maj Invest Equity gav jackpot i Tryghedsgruppen

Tryghedsgruppen sikrede sig et gedigent afkast i første halvår med sin investering i Maj Invest Equitys fjerde fond. Ifølge økonomidirektør Ulrik Andersson trak modne fondsinvesteringer og dollarkurs op i investeringsafkast på unoterede aktiver.
"De ting vi gør, er med det for øje, at vi på et tidspunkt skal ud at købe Tryg-aktier," siger Ulrik Andersson. | Foto: PR/Tryghedsgruppen
"De ting vi gør, er med det for øje, at vi på et tidspunkt skal ud at købe Tryg-aktier," siger Ulrik Andersson. | Foto: PR/Tryghedsgruppen

Selv om aktiemarkederne drønede ned i første halvår og værdierne i de fleste unoterede aktieklasser synes at være på samme vej, så bidrog netop den unoterede portefølje stærkt til et samlet investeringskast på et trecifret millionbeløb i Tryghedsgruppen

Tryghedsgruppen, der er største aktionær i forsikringsselskabet Tryg og som står bag Trygfonden, fik i årets første seks måneder et investeringsafkast på i alt 120 mio. kr., som tilskrives ”en væsentlig positiv udvikling” i den unoterede portefølje, som også blev hjulpet af den stigende kurs på amerikanske dollar.

Økonomidirektør i Tryghedsgruppen, Ulrik Andersson, forklarer udviklingen med, at de fonde, selskabet har investeret gennem, grundlæggende har performet godt.

”Vi har solgt for ca. to mia. kr. af vores unoterede fondsinvesteringer, og vi har ca. 2,3 mia. kr. tilbage. Og dem vi har tilbage, er de mere modne fonde, der er i gang med exits på mange af deres investeringer,” siger Ulrik Andersson.

Maj Invest

Han peger bla. på investeringen i Maj Invest Equity’ fjerde fond, der er ved at løbe ud og som har to aktive investeringer tilbage. Det er Sticks’n’Sushi og Vega Sea (forædling af røget og fersk laks).

Fonden og dens investorer hentede angiveligt et særdeles stærkt afkast på salget af Svendsen Sport i februar i år til det amerikanske selskab Pure Fishing, der er verdens største forhandler af udstyr til lystfiskeri. Der var tale om en milliardhandel efter seks års ejerskab.

Tryghedsgruppens samlede fondsinvesteringer er spredt ud over 15 forvaltere, primært udenlandske, heriblandt amerikanske, hvor den stigende dollar slog positivt igennem, ligesom den København-baserede Sunstone Life Science Ventures Fund og Den Sociale Kapitalfond optræder på listen.

Tryghedsgruppen realiserede tilbage i november 2020 hele sin portefølje af børsnoterede aktier. Det skete som led i planen om igen at bringe sin ejerandel i Tryg op på 50 pct. fra godt 45 pct. i dag.

Resultatet i første halvår udgjorde 88 mio. kr. efter et negativt første kvartal. Det er langt fra sidste års resultat på 3,2 mia. kr., som primært var drevet af den regnskabsmæssig avance på 2,6 mia. kr. i forbindelse med deltagelsen i Trygs kapitaludvidelse.

Køb af Tryg-aktier

Tryghedsgruppen ejede frem til 2020 60 pct. af Tryg. I slutningen af 2020 meddelte Tryg, at selskabet sammen med Intact købte den globale forsikringskoncern RSA. For at finansiere købet foretog Tryg en større aktieudvidelse, og Tryghedsgruppens deltagelse i manøvren betød, at ejerandelen blev reduceret til 45 pct.

Nu skal formuen og afkastet fra Tryghedsgruppens investeringer bruges på køb af aktier i Tryg for at komme tilbage et niveau over 50 pct.

”De ting vi gør, er med det for øje, at vi på et tidspunkt skal ud at købe Tryg-aktier,” siger Ulrik Andersson.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også