Professor om investeringsfonde målrettet private: "Absurd usikkert"

Private investorer har ingen mulighed for at gennemskue markedet for alternative investeringer, lyder det fra professor i finansiering. Et investeringsprojekt fra The Many med et lovet afkast på 20 pct. fremhæves som eksempel. The Many afviser kritikken.
Carsten Tanggaard, professor i finansiering ved Aarhus Universitet. | Foto: Jens Henrik Daugaard/ERH
Carsten Tanggaard, professor i finansiering ved Aarhus Universitet. | Foto: Jens Henrik Daugaard/ERH

Markedet for alternative investeringer – herunder ejendomme – med private forbrugere som målgruppe er ude af kontrol. Så klart er budskabet fra Carsten Tanggaard, professor i finansiering ved Aarhus Universitet, som Børsen har talt med.

”Min mistanke er, at det er særligt slemt i Danmark,” lyder det fra Carsten Tanggaard.

Konkret er det investeringsplatformen The Manys projekt Regenergy, der er i skudlinjen.

Det bæredygtige projekt, der markedsføres som en investering med et årligt afkast på 20 pct., beskrives af Carsten Tanggard som ”helt absurd usikkert” og ”fuldstændigt uegnet til mennesker, der ikke har den store indsigt i økonomi og kan gennemskue de her ting.”

Adm. direktør Frederik Gundorph Olesen fra Selected Group, der står bag The Many, kalder over for Børsen kritikken for ”en automatreaktion.”

”Både aktier, obligationer og alternativer rummer kompleksitet, men vi deler ikke holdningen om, at private af den årsag skal forbydes at investere,” siger Frederik Gundorph Olesen.

I marts solgte The Many alle sine ejendomme, efter at Finanstilsynet havde rejst kritik af polstringen i platformens investeringsfonde, og så sent som i sidste måned blev en anden udbyder af ejendomsinvesteringsfonde, Koncenton, tildelt en kindhest af tilsynet i form af tre påbud for at vildlede kunderne.

Carsten Tanggaards kritik er ikke ny. Tilbage i 2021 advarede professoren over for EjendomsWatch de private investorer om at lade sig forblænde af udbydernes ord om demokratisering af ejendomsinvesteringerne via crowdfundingplatforme som The Many.

”Man forsøger at lave børs ad omveje. Jeg mener, man skal holde sig fra det. Det er en usund model, og det kan virkelig gå galt,” lød det dengang fra Carsten Tanggaard.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch.)

Investeringsplatform sælger hele porteføljen i åbne fonde

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Investeringsplatform får tidligere Børsen-direktør i front

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også