KapitalWatch

Novo Holdings investerer i ungt amerikansk biotekselskab

Novo Holdings har kastet penge efter et nyt biotekselskab, der udvikler terapier mod autoimmune sygdomme uden at kompromittere immunforsvaret.

Foto: Novo Holdings / PR

Novo Holdings har atter åbnet pengepungen for et ungt biotekselskab.

Denne gang har Novo Holdings, i form af Novo Ventures, ledt en serie A-finansieringsrunde på samlet 47 mio. dollar, godt 336 mio. kr. til det amerikanske biotekselskab Nuvig Therapeutics.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra netop Nuvig Therapeutics, den allerførste af sin slags.

Novo Holdings er blevet bakket op af kinesiske Platanus samt amerikanske Bristol Meyers-Squibb, amerikanske Digitalis Ventures, og amerikanske Mission Biocapital.

Nuvig Therapeutics har i sinde at udvikle nye terapier, der inducerer mekanismer for immunhomeostase og behandler autoimmune sygdomme uden at kompromittere den normale immunfunktion.

”Nuvig blev grundlagt for grundlæggende at transformere den måde, vi går til og behandler inflammatoriske og autoimmune sygdomme,” udtaler Kenneth Harrison, partner hos Novo Ventures i pressemeddelelsen, inden han fortsætter:

”Den nye virkningsmekanisme, som Nuvig forfølger, er ikke afhængig af traditionelle immunsuppressive tilgange, som kan øge risikoen for infektion og kræft. Nuvigs ledende molekyle har snarere potentialet til at producere en meget differentieret sikkerheds- og effektivitetsprofil i en lang række autoimmune sygdomme.”

Nuvig er ifølge pressemeddelelsen ved at opbygge en pipeline af differentierede proteinterapier, der specifikt retter sig mod angrebet væv på en sygdomsspecifik måde.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MedWatch.)

Byfounders-stifter: ”Jeg tror godt, du kan forvente, at 2022 bliver et modvindsår”

Novo Seeds skyder millioner i schweizisk biotekselskab med danske forbindelser

Magtfulde fonde høster rekordmange milliarder

Mere fra KapitalWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch