Bestseller-ejer og Lego-arvinger dominerer dansk milliardærliste

Ni danskere er at finde på Forbes’ liste over verdens rigeste mennesker i 2022. I top er stadig Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, der er rykket op på listen.
Anders Holch-Povlsen, der igen i år er den højest placerede dansker på Forbes' liste over verdens dollarmilliardærer. Udover ejerskabet af modekoncernen Bestseller har Holch-Povlsen også investeringer i en lang række virksomheder gennem selskabet Heartland | Foto: Joachim Ladefoged / Ritzau Scanpix
Anders Holch-Povlsen, der igen i år er den højest placerede dansker på Forbes' liste over verdens dollarmilliardærer. Udover ejerskabet af modekoncernen Bestseller har Holch-Povlsen også investeringer i en lang række virksomheder gennem selskabet Heartland | Foto: Joachim Ladefoged / Ritzau Scanpix
Af Ritzau

Det er fortsat Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, der ligger øverst på listen over de rigeste danske milliardærer. Endda med et solidt forspring til den gruppe af Lego-arvinger, der tager pladserne under ham.

Det fremgår af magasinet Forbes’ årlige liste over verdens dollarmilliardærer.

Selv om Anders Holch Povlsens formue ikke er vokset voldsomt i 2022, er han noteret til at være 13,6 mia. dollar, eller næsten 92 mia. kr., værd. Det gør ham til verdens 135. rigeste mand ifølge Forbes’ opgørelse.

Covid-19 har skabt en del udsving i formuerne i 2022. Men tøj har der stadig været brug for, og det har sendt milliardæren op fra nummer 161 på listen.

Anders Holch Povlsen har aldrig gjort større væsen ud af sig eller optrådt i pressen.

Han bor på Constantinborg ved Aarhus og har bl.a. brugt noget af sin anselige formue på at købe store landområdet i Skotland, hvor han er en af landets absolut største landejere.

Liste-veteraner holder fast

Ud over Anders Holch Povlsen er de gamle millliardærliste-kendinge fra familien Kirk-familien, der ejer Lego, på listen. Også Lego har klaret sig særdeles godt under covid-19.

Kjeld, Sofie og Thomas Kirk Kristiansen samt Agnete Kirk Thinggaard er alle noteret til en formue på hver 8,2 mia. dollar, 5,5 mia. kr.

På listen er også ejere af medicovirksomheden Coloplast, der grundet den markant stigende værdi af selskabet er blevet hovedrige.

Næstformand, søn af stifteren og storaktionær Niels Peter Louis-Hansen er på Forbes’ liste med en formue på 7,2 mia. dollar, mens arkitekt Benedicte Find, datter af Coloplasts stifter, er noteret til 1,1 mia. dollar.

De sidste danskere på listen er stifteren af flyselskabet Nordic Aviation Capital, Martin Møller Nielsen, med 1,32 mia. dollar og Linak-ejer Bent Jensen med en mia. dollar.

Flere danskere er røget af listen

Ifølge Børsen er fire danskere røget ud af listen siden sidste års opgørelse. Det gælder Unity-stifterne Joachim Ante og David Helgason og søskendeparret André og Anna Kasprzak, der er tredje generation i Ecco-koncernen.

Den rigeste af alle på Forbes’ liste er stifteren af elbilsproducenten Tesla, Elon Musk, der for første gang indtager førstepladsen på listen.

Det gør han ifølge Forbes med en formue på svimlende 219 mia. dollar., som henviser Amazon-stifter Jeff Bezos til andenpladsen med en formue på 171 mia. dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også