KapitalWatch

TDC-ejere tager afsked med to af koncernens direktører

De tre pensionskasser, som i 2018 købte TDC sammen med den australske kapitalfond Macquarie, har taget endnu et skridt mod den endelige opsplitning af telekoncernen. Det sker med afskedigelsen af to direktører, som kommer tidligere end ventet.

Foto: TDC Net / PR

Ejerkredsen bag telekoncernen TDC, der består af pensions-kasserne ATP, PKA og PFA, samt den australske kapitalfond Macquarie, er kommet et skridt nærmere gennemførelsen af den planlagte opsplitning af koncernen, som har været undervejs i flere år.

Det sker med fratrædelsen af både finansdirektør Lasse Pilgaard og koncerndirektør Jens Aaløse, skriver KapitalWatchs søstermedie ITWatch.

Den endelige opdeling af TDC-koncernen i to selvstændige selskaber, TDC Net og Nuuday, som samtidig betyder en opløsning af TDC Group som paraply for de to, forventes at falde endeligt på plads til nytår.

Direktørernes afsked kommer derfor tidligere end ventet ifølge ITWatch.

"Som tidligere kommunikeret er TDC Group i den afsluttende fase af seperationsprocessen, der skal etablere TDC Net og Nuuday som operationelt selvstændige selskaber per 31. december 2021. Dette forløbet godt og planmæssigt, og som led heri afregistreres nu i Erhvervsstyrelsen koncerndirektør Jens Aaløse som registreret direktør i TDC A/S og som bestyrelsesmedlem i TDC NET A/S og Nuuday A/S, samt Lasse Pilgaard som koncerndirektør i TDC A/S," skriver TDC i en mail til mediet.

Det lyder dog fra TDC, at både Lasse Pilgaard og Jens Aaløse vil stå til rådighed for koncernen i den kommende periode "efter behov."

Kulmination på flere års arbejde

TDC's nuværende ejere købte telekoncernen i foråret 2018 og delte allerede i juni 2019 det daværende TDC A/S op i to selskaber under paraplyen TDC Group. De to selskaber fik navnene TDC Net og Nuuday.

Førstnævnte med fokus på infrastruktur, sidstnævnte med den fortsatte drift af TDC's udvalg af kommunikations- og underholdningstjenester, herunder bl.a. Yousee og Telmore.

Ifølge ITWatch forventes enten TDC Net eller Nuuday, eller måske begge, at blive solgt fra eller børsnoteret som selvstændige enheder på et senere tidspunkt.

Berlingske har tidligere skrevet, at ejerne vil forsøge at sælge Nuuday, når opsplitningen er på plads, for til gengæld at kunne koncentrere sig om "at eje den digitale infrastruktur, som bliver en vigtigere og vigtigere del af hele samfundet."

TDC-ejere sætter dato på endelig opsplitning af telekoncernen

Medie: Kapitalfond og pensionskasser vil give bonus til 37 TDC-chefer 

Mere fra KapitalWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch