KapitalWatch

Direktør følger milliardsalg af virksomhed op med køb af historisk sjællandsk gods

To profilerede familier sad på hver sin side af bordet i forbindelse med handlen med Kongsdal Gods, der er solgt for et trecifret millionbeløb.

Den trefløjede hovedbygning på Kongdsal Gods blev opført i slutningen af det 16. århundrede. | Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Kongsdal Gods sydøst for Mørkøv i Holbæk Kommune har fået nye ejere. Det skriver Sjællandske Nyheder.

Den historiske herregård er blevet købt af Martin Mikkelsen, der i sommer solgte sin og faderens virksomhed, Jacob Holm & Sønner, for knap to mia. kr.

Godset har ikke været beboet af sine ejere, familien Estrup, siden 2005, hvor Hans Iacob Estrup sammen med sin kone, Suzanne Estrup, og parrets tre børn flyttede til København. Hans Iacob Estrup er tipoldebarn til Danmarks længst siddende regeringsleder, Jacob Brønnum Scavenius Estrup, der bestred embedet som konseilpræsident i perioden fra 1875 til 1894.

"Vi har haft et rigtig godt samarbejde med familien Estrup om overtagelsen af Kongsdal, og vi glæder os til at arbejde videre med det fine potentiale, der er i såvel bygninger som naturen i en del af Danmark, som vores familie har haft nær tilknytning til i over 35 år," udtaler Martin Mikkelsen og hustru Anna Sofie til Sjællandske.

Kongsdal Gods, hvis fredede hovedbygning stammer fra slutningen af 1500-tallet, har i dag et registreret boligareal på 2160 kvm og 786 hektar jord, der bl.a. benyttes til landbrugsdrift.

Sjællandske Nyheder skriver, at købesummen for Kongsdal Gods, der blev sat til salg for et lille år siden, ligger tæt på udbudsprisen 230 mio. kr. Ifølge tinglysningen blev adressen Kongsdalvej 5A overtaget af Martin Mikkelsen for lige under 135 mio. kr.

(Denne artikel er leveret af vores søstersite EjendomsWatch)

Mere fra KapitalWatch

Vækstfonden købt ud af fynsk robotvirksomhed

Efter en årrække som medejer af fynske Effimat Storage Technology er Vækstfonden købt ud af ejerkredsen. I stedet overtager robotvirksomhedens hovedejer, Peter Mads Clausen fra Danfoss-familien, de fleste af Vækstfondens andele.

Energikrise kan gøre grønne virksomheder til bedre investeringscases

Vækstfonden bebuder stor fokus på grønne investeringer og forventer syndikater på tværs af venture, corporate-venture, institutionelle investorer, familiekontorer og de forskningsbaserede investorer. HC Andersen Capital forventer især interesse for færdigudviklede teknologier.

Læs også

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch