KapitalWatch

Novo Holdings undersøger salg af amagerkansk medicinalselskab

Novo Nordisk Fondens investeringsselskab undersøger mulighederne for et salg af selskabet Xelia Pharmaceuticals.

Novo Nordisk Fondens investeringsselskab, Novo Holdings, er i færd med at undersøge mulighederne for et salg af medicinalselskabet Xellia Pharmaceuticals, der har hovedkvarter på Amager. Det oplyser kilder til Bloomberg News.

Novo har ifølge oplysningerne sat rådgivere på sagen. Ifølge kilderne vil et salg kunne indbringe mindst 1 mia. dollar, eller 6,3 mia. kr.

Novo Holdings købte Xellia tilbage i 2013 for godt 4 mia. kr. af investeringsvirksomhed 3i og ledende medarbejdere.

Xellia producerer lægemidler til bekæmpelse af multiresistente bakterieinfektioner og svampeinfektioner. Selskabets indtjening målt driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, ligger på omkring 100 mio. dollar om året, eller 630 mio. kr.

Mere fra KapitalWatch

Vækstfonden købt ud af fynsk robotvirksomhed

Efter en årrække som medejer af fynske Effimat Storage Technology er Vækstfonden købt ud af ejerkredsen. I stedet overtager robotvirksomhedens hovedejer, Peter Mads Clausen fra Danfoss-familien, de fleste af Vækstfondens andele.

Energikrise kan gøre grønne virksomheder til bedre investeringscases

Vækstfonden bebuder stor fokus på grønne investeringer og forventer syndikater på tværs af venture, corporate-venture, institutionelle investorer, familiekontorer og de forskningsbaserede investorer. HC Andersen Capital forventer især interesse for færdigudviklede teknologier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch