KapitalWatch

Lundbeckfonden vil til skovs – investerer i energiudvikler

Fonden sætter sig på 25 pct. af asset manageren Cresco Capital Services, som har stort klimafokus og bl.a. investerer i energiprojekter.

Foto: Lundbeckfonden / PR

Den danske erhvervsfond Lundbeckfonden vil med en ny investering bidrage til at udvikle skov- og landområder i den nordlige del af Europa. Fonden overtager 25 pct. af asset manageren Cresco Capital Services, lyder det torsdag morgen.

Cresco er baseret i Danmark, men fokuserer på investeringer, forvaltning og udvikling af skov- og landområder i ikke bare Norden, men også Storbritannien som Baltikum. Med opkøbet sikrer den nye aktionær sig ligeledes en plads i bestyrelsen samt formandskabet herfor.

Parterne ønsker ikke at oplyse noget om beløbet for investeringen. De har igennem flere år samarbejdet om investering og udvikling af skovejendomme og landområder via selskabet LFI Silva Investment, som tegner sig for godt 3.000 hektar skov og land i Skotland.

Dét arbejde har altså vakt yderligere interesse hos Lundbeckfonden.

Vi tror på, at vi i fællesskab kan gøre en forskel og bidrage til, at skov- og landområder bliver udviklet økonomisk attraktivt samtidigt med, at det sker bæredygtigt og ansvarligt.

Bertil From, CFO hos Lundbeckfonden

Cresco Capital Services blev etableret for tre år siden, og virksomheden fokuserer på klimapåvirkning såvel som robuste investeringsafkast.

Bertil From, CFO hos Lundbeckfonden, er derfor næsten klar til at love både guld og grønne skove:

"Cresco Capital Services har på få år udviklet sig til en førende og videnstung investeringsforvalter på et område, som får stærkt stigende opmærksomhed fra investorer," siger han i en pressemeddelelse.

"Isoleret set er det en interessant investeringsmulighed, og vi tror på, at vi i fællesskab kan gøre en forskel og bidrage til, at skov- og landområder bliver udviklet økonomisk attraktivt samtidigt med, at det sker bæredygtigt og ansvarligt," føjer han til.

Asset manageren har bl.a. oprettet investeringsfonde i Baltikum rettet imod privatpersoner med formuer og registreret disse hos Finanstilsynet. Selskabet tegner sig i dag for omkring 5.000 hektar skov i Baltikum.

Vind- og vandkraftprojekter

Cresco udvikler desuden en del af sine projekter med et energirelateret øjemed. Således bestræber selskabet sig på at udvikle vind- og vandkraftprojekter på de ejendomme, det opkøber, samt at sikre CO2-kreditter fra skovrejsning eller gendannelse af tørvearealer.

Carsten With Thygesen, der er adm. direktør og stifter af Cresco, har hidtil ejet hele virksomheden.

Ved at lukke Lundbeckfonden ind i folden, er det vurderingen, at selskabet får bedre muligheder for hurtigere vækst, ligesom der kan tilbydes flere og mere omfattende koncepter for investorerne, som både kan være fonde, pensionskasser eller selvstændige private investorer.  

"Med Lundbeckfonden får vi en stærk partner med et højt etisk kodeks, hvilket vi er overbevist om vil bidrage til, at vi ikke alene kan fortsætte vores vækst, men også accelerere den positive udvikling og interesse, som vi har oplevet omkring vores ydelser og investeringskoncepter," lyder det fra Carsten With Thygesen i meddelelsen.

Det bliver Bertil From, som indtræder i bestyrelsen hos Cresco og desuden bliver dens formand. Bestyrelsen består i øvrigt af Hanne Søndergaard Birkmose, professor ved SDU, Mikael Glud, adm. direktør hos CRBE Danmark, samt Ole Theut, partner i NT Advokater.

Lundbeckfonden ejer i forvejen både medicinalselskabet Lundbeck, redningskoncernen Falck samt allergikoncernen ALK. Fonden leverede et samlet overskud på 2,4 mia. kr. sidste år.

Mere fra KapitalWatch

Læs også

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch