KapitalWatch

Industrifamilier ændrer ejerforhold omkring milliarddyr feriepark på Als

Linak-familien har overtaget majoriteten af Nordals Resort, mens Danfoss-familien får reduceret sin ejerandel. Ændringen sker for at undgå "gnidninger og uenighed" i senere generationer, fortæller Linak-boss.

Nordals Resort, der har en projektsum på 1,3 mia. kr., kommer bl.a. til at rumme et overdækket bycenter, vandland og ca. 700 feriehuse. | Foto: PR / Nordborg Resort Ejendomme

Milliardprojektet Nordals Resort har fået nye ejerforhold. Jensen-familien, der ejer den lokale industrikoncern Linak, har overtaget 70 procent af ejerskabet over ferieparken på sønderjyske Als. Det skriver Børsen.

Projektet har tidligere været ejet 50-50 af Linak Holding og Bitten og Mads Clausens Fond, der styres af familien bag en anden sønderjysk industrigigant, Danfoss. Danfoss-familien får dermed reduceret deres ejerandel i projektet til 30 procent.

"Så længe Peter (Peter Mads Clausen, formand for Bitten og Mads Clausens Fond, red. ) er ved roret i fonden, og jeg er ved roret i Linak, så går det fint, men vi tænker på næste generation. Der kunne det godt give gnidninger og uenighed. Det vil vi ikke udsætte vores arvinger for," siger Bent Jensen, adm. direktør i Linak, til Børsen.

 

Mere fra KapitalWatch

Nordjysk forhandler af brugte scannere går på børsen

Scandinavian Medical Solutions køber og sælger brugte hospitalsscannere og vil nu rejse omkring 30 mio. kr. gennem en notering på den københavnske børs First North. Pengene skal udvide salgsteamet og øge lagerbeholdningen og gøre Aalborg-virksomheden til en afgørende spiller på verdensmarkedet for brugt billeddiagnostisk udstyr.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)