Hovedaktionær i Great Dane Airlines tror på projektet trods millionunderskud

Ifølge Eigild Bødker Christensen, som ejer 90 pct. af aktierne i Great Dane Airlines, ligger flyselskabet i en niche for sig. Han tror derfor fuldt og fast på projektet og er klar til at investere yderligere i selskabet, lyder det.
Foto: PR / Great Dane Airlines
Foto: PR / Great Dane Airlines
Af Anja Hauge og Jesper Elkjær Jensen

Den økonomiske bagmand bag Great Dane Airlines, mangemillionær Eigild Bødker Christensen fra Aalborg, mister ikke troen på projektet, trods flyselskabet leverede et underskud på 50,6 mio. kr. i 2020.

Det skriver Check-in.dk.

"Jeg kan ikke se bagkanten nogen steder. Så vidt jeg kan se, bliver alting bedre fremadrettet. Jeg tror fuldt og fast på projektet, men det har da ikke været sjovt," siger Eigild Bødker Christensen til Check-in.dk.

Ifølge hovedaktionæren i flyselskabet var det et uheldigt tidspunkt, selskabet startede op på lige før pandemien, men han tror på, at selskabet med de tre fly på 118 sæder ligger i en niche for sig selv.

Der er dog ikke de store forventinger til 2021 hos Eigild Bødker Christensen, som siden 2019 har ejet 90 pct. af aktierne i selskabet – han er dog klar til at investere yderligere i selskabet, fortæller han til Check-in.dk.

Trykkeri lagde grundlag for formue

Eigild Bødker Christensen lagde fundamentet til sin formue med salget af trykkeriet Color Print i 2006 til kapitalfonden Polaris. Ti år senere var han også en del af gruppen af ejere, der solgte nordjyske Neas Energy til den britiske energivirksomhed Centrica.

Begge gange med en tre cifret milliongevinst til den nordjyske erhvervsmand, som har samlet sine mange ejerandele og investeringer i koncernen SEBC I.

Foruden Great Dane Airlines gælder det bl.a. flere ejendomsselskaber, Hotel Faaborg Fjord, håndværkerplatformen E-komplet og håndboldklubben Aalborg Håndbold.

Blandt Eigild Bødker Christensens seneste investeringer er e-sportsvirksomheden P1 Esport, som han skød penge i sammen med en anden nordjysk erhvervsmand, iværksætter Jacob Risgaard, i november sidste år.

Koncernens modervirksomhed kom trods coronakrisen ud af 2020 med et overskud efter skat på 14,5 mio. kr., hvilket svarer til et mindre fald fra året før, hvor overskuddet lød på 16,4 mio. kr.

Modervirksomheden havde ved udgangen af 2020 en egenkapital på over 515 mio. kr.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MobilityWatch.)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også