Bestseller-ejer investerer trecifret millionbeløb i dansk topklub

Anders Holch Povlsen investerer et trecifret millionbeløb i fodboldklubben FC Midtjylland og får en ejerandel på 25 procent.
Foto: Joachim Ladefoged / Ritzau Scanpix
Foto: Joachim Ladefoged / Ritzau Scanpix
Af Ritzau

Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen er fredag eftermiddag blevet præsenteret som ny storaktionær i FC Midtjylland på et pressemøde.

Holch Povlsen køber sig ind i ejerkredsen gennem sit firma Heartland med en kapitalindsprøjtning på et trecifret millionbeløb, ifølge Børsen på 125 mio. kr., hvilket giver ham en ejerandel på 25 procent.

Han bliver dermed den næststørste aktionær efter ejeren Matthew Benham, som fortsætter med at sidde på aktiemajoriteten.

Anders Holch Povlsen, hvis milliardselskabs hovedkvarter blot ligger en spytklat fra hans nye midtjyske investering, køber sig ind i klubben som led i en kapitaludvidelse, der skal skabe fundamentet for klubbens Vision 2025-plan.

Den skal være med til at placere FC Midtjylland blandt Europas 50 bedste fodboldklubber.

Pengene skal blandt andet bruges til at opføre et nyt træningsanlæg til både superligatruppen og unge akademispillere, ligesom hovedtribunen på FCM's hjemmebane, MCH Arena i Herning, skal udvides.

"Vi tror meget på drømmen, drivkraften og de menneskelige værdier, som også afspejler sig i vores tilgang til investeringer," siger Anders Holch Povlsen til FCM's hjemmeside.

"Derfor er vi glade for at kunne være med til at skabe nogle nye gode rammer for mange af de unge mennesker, der med talent og vedholdenhed kan gå hen og blive rollemodeller - også for områdets børn og unge."

Vil løfte FC Midtjylland til nyt niveau

Det er ikke første gang, at han flytter en del af sin formue ind på sportsterræn. Senest har han investeret i den tidligere Formel 1-kører Kevin Magnussens karriere.

I FCM ser man også Holch Povlsen som en rigtig god mand at få med i ejerkredsen.

"Vi er glade og stolte over, at en så ambitiøs investor som Heartland ser potentialet i FC Midtjylland. Vi er ikke i tvivl om, at den nye sammensætning af ejerkredsen samlet vil bidrage væsentligt til at løfte FC Midtjylland til næste niveau," siger bestyrelsesformand Rasmus Ankersen.

FCM sluttede som nummer to i Superligaen i den netop afsluttede sæson et enkelt point efter Brøndby IF, der blev mester.

Mandag blev Bo Henriksen præsenteret som ny cheftræner i klubben.

Anders Holch-selskab træder ud af klimafokuseret tekstilvirksomhed

Bestseller-ejers tyske satsning skal børsnoteres

Holch Povlsen etablerer startup-fabrik med iværksættere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også