Aquaporin sigter mod notering på Nasdaq i København

Cleantechvirksomheden med bl.a. Goldsmidt Capital og Topsøe Holding i investorkredsen, og som har udviklet teknologi til rensning af vand, er klar til en kommercialisering af sit produkt. Børsnotering skal sikre selskabet op mod 250 mio. kr.
Aquaporins kvalitetskontrol af vandmembraner | Foto: Inniti/PR
Aquaporins kvalitetskontrol af vandmembraner | Foto: Inniti/PR
Af Ritzau Finans

Selskabet Aquaporin, der beskæftiger sig med teknologi til rensning af vand, sigter mod en notering og udbud af aktier på Nasdaq-børsen i København.

Det oplyser selskabet.

Aquaporin vil udbyde nye aktier, som vil sikre selskabet et bruttoprovenu på 250 mio. kr. med en pris per aktie på 173 kr. Dertil udbydes eksisterende aktier i et endnu ikke besluttet omfang. Efter salget af de nye aktier vil markedsværdien af selskabet kunne beregnes til 1,75 mia. kr., fremgår det af meddelelsen.

Prisen på 173 kr. per aktie svarer ifølge selskabet til den pris, der blev betalt ved seneste finansieringsrunde i november 2020.

Bag selskabet står en kreds af såkaldte hjørnestensinvestorer, som omfatter Topsøe Holding, Claus Christiansen, MEE Holding, Spar Nord Bank, Goldsmidt Capital og VP Capital, der sammen har garanteret udbuddet af nye aktier for 250 mio. kr.

Aktionærkredsen omfatter Goldsmidth med 43 pct., Danica med 23 pct., Interchina Water Treatment med 10 pct., VP med 5 pct. og bestyrelsen og ledelse med 2. pct.

Klar til kommercialisering

Aquaporin er etableret af nuværende topchef Peter Holme Jensen i 2005, og selskabets ide er at styrke bæredygtigt forbrug af vand. Til det formål har Aquaporin udviklet en filtreringsteknologi, som nu er klar til kommercialisering. Provenuet fra udbuddet af nye aktier skal bruges at styrke det nye strategiske kapitel.

Selskabet ser et marked for rensning af vand på 18 mia. euro ved udgangen af 2022 fordelt på drikkevand, industriel anvendelse og føde- og drikkevarer.

Men torsdagens meddelelse følger ingen regnskabstal, men selskabet ser for 2021 en omsætning på 15-20 mio. kr., et driftsunderskud på EBITDA-niveau på 70-80 mio. kr. og et underskud før renter, skat og særlige poster (EBIT) på 90-100 mio. kr.

For 2024 regner selskabet med driftsoverskud ud af en omsætning på op til 450 mio. kr.

Den ventede omsætning fordeler sig med 250-300 mio. kr. på drikkevand, 60-80 mio. kr. på industriel anvendelse og 75-100 mio. kr. på føde- og drikkevarer.

Børskandidat leverer tocifret millionunderskud for femte år i træk 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også