Pandora-arving går med robotrådgiver på børsen – vil eksperimentere mere i år

Investeringsselskabet Liseno I Aps, hvis formue trækker tråde til salget af Pandora i 2008, er blandt dem, der har forhåndstegnet aktier i Nord Investment. Det bliver langt fra eneste investering i år fra selskabet, som "kommer til at prøve nogle ting af."
Malene Enø Larsen, investor, Liseno I Aps | Foto: Marie Hald
Malene Enø Larsen, investor, Liseno I Aps | Foto: Marie Hald

Mandag åbner robotrådgiveren Nord Investments for den offentlige tegningsperiode forud for sin forventede optagelse på vækstbørsen First North i maj.

Nord Investments søger 45-55 mio. kr. og har allerede forhåndstegninger for over 35 mio. kr.

Blandt investorerne, der allerede har forpligtiget sig til at købe aktier i virksomheden, er investeringsselskabet Liseno I Aps, der kommer med en mio. kr.

Det fortæller Malene Enø Larsen, investor og driftsleder i investeringsselskabet.

"Vi tror, at børsnoteringen vil være med til at løfte dem yderligere. De har allerede en ret stor pulje under forvaltning, og vi tror, at det vil kunne give dem ekstra vind i sejlene," siger Malene Enø Larsen.

Formue baseret på Pandora-salg

Liseno I Aps er familien Enø Larsens investeringsselskab. Formuen i selskabet er bl.a. baseret på de penge, som smykkedesigner Lisbeth Enø Larsen, Malenes mor, der var en af de to designere bag Pandoras charms-armbånd, fik ud, da kapitalfonden Axcel købte sig ind i smykkefirmaet i 2008.

Selskabet investerede første gang i Nord Investments i maj sidste år, hvor robotrådgiveren hentede et samlet beløb på ti mio. kr. i en runde med Arab Banks venturearm, AB Ventures, i spidsen.

Det var særligt to ting, der vækkede Malene Enø Larsens interesse for virksomheden.

"Det var, at de brugte kunstig intelligens, som er en meget spændende teknologi med et stort potentiale, og at de samtidig hjælper folk med at investere. Jeg arbejder selv med investeringer, jeg ved, at det kan være en jungle, så jeg kan godt forstå, hvis mange, der arbejder med alt muligt andet, finder det uoverskueligt at sætte sig ind i," siger hun og fortsætter:

"Efter min mening bør alle investere, så det at Nord Investments har lavet en platform, der forenkler processen og hjælper folk i gang med det, var noget af det, jeg købte ind på."

Godt et år senere står Liseno I Aps nu over for at øge sit finansielle engagement i robotrådgiveren. Og det er ikke tilfældigt, lyder det fra Malene Enø Larsen:

"Nord Investments har orden i penalhuset for at bruge et slidt udtryk. De har levet op til alt, hvad de har lovet os, og gør det rigtig godt. Derfor er vi ret fortrøstningsfulde i forhold til at investere i dem igen."

Ingen bekymring over påbud

I december sidste år fik Nord Investments ellers tre påbud fra Finanstilsynet.

Bl.a. bød tilsynet virksomheden at udføre egnethedstest på alle investorer, når deres porteføljer bliver rebalanceret, og så blev Nord Investments påbudt at have procedurer på plads, der skal sikre, at virksomheden har opdaterede oplysninger på sine kunder.

Overfor KapitalWatchs søstermedie FinansWatch erklærede Nord Investments adm. direktør, Anders Hartmann, i marts, at påbuddene var blevet efterlevet, og at "sagen er afsluttet."

Det er derfor heller ikke noget, som bekymrer Malene Enø Larsen.

 "Ikke rigtigt. Anders og Nord Investments fik rimelig hurtigt lagt låg på sagen, og det er ikke noget, der har vækket bekymring hos mig."

Derudover har Liseno I Aps selv foretaget investeringer gennem Nord Investments platform, og her har erfaringerne ind til videre været positive.

"Den har i 2021 outperformet den aktive forvaltning af vores aktieportefølje, som jo ellers er ret god, hvis jeg selv skal sige det. Men det viser noget om, at Nord er dygtige til det, de laver," siger Malene Enø Larsen.

Kommer til at eksperimentere mere

Investeringsselskabet Liseno I Aps blev stiftet i 2010, men det var først sidste år, Malene Enø Larsen trådte ind i selskabet. Det samme gør hendes bror, Kasper Enø Lander, i år.

Hverken Malene Enø Larsen eller hendes bror er økonomiuddannede, og hun forventer derfor, at 2021 bliver et år, hvor investeringsselskabet kommer til at eksperimentere mere.

"Og det tror jeg egentlig, markedet er fint til, fordi det er så volatilt lige nu på mange punkter," siger hun og fortsætter:

"Det bliver et år, hvor vi kommer til at lave flere investeringer i både startups, ejendomme og andet forskelligt. Vi kommer til at prøve nogle ting af og forsøge at kigge ind i, hvad fremtiden bringer, i forhold til de tendenser, der er blomstret op under corona, samt se hvilke af dem, der kunne være spændende at investere i."

På den måde kommer mange af investeringerne i år også til at adskille sig fra investeringen i Nord Investment, som ifølge Malene Enø Larsen allerede var "meget sikker," da Liseno I Aps gik ind i virksomheden sidste år.

Et sikkert fundament

"Nord Investments var så etablerede, da vi gik ind, at investeringen har været meget sikker. Men der er i år nogle cases, hvor vi går med velvidende, at der bl.a. skal lægges en strategi og oprettes en bestyrelse," siger hun og tilføjer, at det er der også plads til i selskabet, som "i forvejen har et mere formuebevarende fokus."

Ifølge Malene Enø Larsen er familiens formue nemlig opdelt, så en stor del bliver forvaltet med lav risiko og dermed udgør "det sikre fundament."

"Og så har vi afsat et større beløb til investeringer med en højere risiko."

Robotrådgiver vil hente tocifret millionbeløb på børsnotering 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også