Rejste fond efter at have mødt 1.000 startups som business angel

Karrierevejen: Risikospredning er nøgleordet for Peter Sandberg, stifter og managing partner i Nordic Secondary Fund, N2F.
Foto: Watch Medier/ Jan Bjarke
Foto: Watch Medier/ Jan Bjarke
AF REDAKTIONEN

Navn: Peter Sandberg

Selskab: Nordic Secondary Fund, N2F

Stilling: Founding Partner & Managing Director

 

Hvilken karrierevej så du for dig selv som yngre?

Jeg ville helt klart være fodboldjournalist. Jeg slugte Tipsbladet, Shoot, Match Weekly som meget ung teenager - og slugte alt det statiske materiale..

Hvornår besluttede du dig for den karrierevej, du har i dag?

Efter at jeg som business angel fra april i 2016 til udgangen af 2018 havde mødt 1.000 startups i Danmark og Baltikum, valgte jeg sammen med Frank Lyhne at etablere Nordic Secondary Fund.

Hvilken del af din uddannelse har du brugt mest i din karriere?

Det er uden tvivl lærer om risikospredning eller Asset Allokering - som det vel hedder på nydansk.

Hvilket punkt på dit CV repræsenterer det største skift i din karriere?

Mit skifte som ansat i Carnegie Bank til at jeg sammen med tre kollegaer stiftede fondsmæglerselskabet Sirius Kapitalforvaltning i sommeren 2006, og som to år senere blev opkøbt af Saxo Bank.

Hvad er det bedste ved din nuværende stilling?

At jeg møder de mest fantastiske, succesfulde iværksættere i "The New Nordic" (Norden/Baltikum) og potentielt kan hjælpe dem med at tage lidt risiko af bordet og kapitalisere en del af deres urealiserede værdivækst, og samtidig skaffe vores mere end 125 invetorer i Nordic Secondary Fund adgang til en række utrolig spændende virksomheder.

Hvilken leder i branchen har inspireret dig mest?

Det er ubetinget Henrik Østergaard, som jeg fik som chef i det der dengang hed Unibørs, i dag Nordea Markets. Han var både utrolig empatisk og havde samtidig et fantastisk højt fagligt niveau, der ikke kun var inspirerende, men betød at han nød stor respekt fra kunder og alle omkring ham.

Hvad optager dig allermest lige nu?

At få vores første fund fuld investeret, og at Frank og jeg i løbet af 3. kvartal kan påbegynde kapitalrejsningen til vores anden fund i N2F.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også