Nigeriansk it-milliardær overtager dansk fodboldklub

Aarhus Fremad er kommet på udenlandske hænder. En it-milliardær fra Nigeria har købt 55 procent af klubben.
Foto: Stine Schjøtler
Foto: Stine Schjøtler
Af Ritzau / Nikolaj Harding

Aarhus Fremad er blevet overtaget af den nigerianske it-milliardær Shola Akinlade, som har købt 55 procent af 2.-divisionsklubben.

Det oplyser Aarhus Fremad på Facebook.

Shola Akinlade er direktør i softwareplatformen Paystack, der er en løsning lig Paypal, hvor virksomheder kan modtage betalinger online, og ifølge Aarhus Stiftstidende solgte han virksomheden til amerikanske Stripe for omkring 1,4 mia. kr. tilbage i 2020.

I et interview fra 2021 med det amerikanske medie CNN forklarede Shola Akinlade, at virksomheden i sin tid blev stiftet grundet en ”personlig frustration” efter at have set, hvor let ting som onlinebetalinger var andre steder i verden. 

Herfra kom han ind i Y Combinator, der tilbyder startups seed-funding i Silicon Valley, og det var da, med tanke på, at der bor over 1 milliard mennesker i Afrika, at potentialet i løsningen gik op for Shola Akinlade. 

”Hvis du finder ud af, hvordan du flytter penge og handler, så vil det ændre liv, og det vil ændre kontinentet,” fortalte han til CNN tilbage i 2021. 

I Aarhus Fremad skal man dog ikke forvente de store ændringer trods ejerskiftet. Det siger klubdirektør Lars Kruse til Aarhus Stiftstidende.

”Det er faktisk så kedeligt, at der ikke kommer til at være nogle forandringer. Planen er, at vi fortsætter med det setup, vi har. Der er selvfølgelig nogle investeringer, der ligger lige til højrebenet - noget fitness-udstyr, nogle GPS-trackere på spillerne og så videre.”

Shola Akinlade driver til daglig fodboldklubben Sporting Lagos i Nigeria. Den bliver nu søsterklub til Aarhus Fremad.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også