Iværksætter skrinlægger investorplaner og stifter nyt selskab

Med selskabet Hjemigen vil Kim Østergaard igen være direkte involveret i driften af et selskab, hvor han i samarbejde med et arkitektfirma skal designe typehuse og relateret software. 
Kim Østergaard solgte i 2021 sit selskab Marketingplatform for 18 mio. euro. til norske Link Mobility. | Foto: Marketingplatform / Pr
Kim Østergaard solgte i 2021 sit selskab Marketingplatform for 18 mio. euro. til norske Link Mobility. | Foto: Marketingplatform / Pr

Livet som startup-investor var alligevel ikke alt, hvad Kim Østergaard drømte om. 

Han bebudede ellers i starten af 2022, at han efter at have solgt sin virksomhed gik på jagt efter potentielle investeringscases. Her skrev han på Linkedin, at han ledte efter saas-virksomheder, ”der mangler kompetencer og kapital.” 

Selvom det siden da er blevet til fire investeringer igennem Kim Østergaards selskab Mindturn Holding, har det dog vist sig, at han ikke endte på den rette hylde som professionel investor.

”Jeg kunne mærke, at det ikke var tilfredsstillende nok for mig at være passiv investor,” siger Kim Østergaard. 

Han fastslår dog, at det ikke handler om de selskaber, han har investeret i, ligesom hans ændrede planer heller ikke skal forstås som en kritik af hans partnere i selskaberne.

”Jeg kunne bare se, at jeg ikke fik gjort nok af det, som jeg synes udgør en spændende hverdag. Jeg fik ikke lov til at udleve min passion hver dag og komme ned i detaljen, og det kunne jeg slet ikke se mig selv i,” forklarer Kim Østergaard. 

Direktør i nyt selskab

Nu er han så gået i en helt anden retning og har stiftet selskabet Hjemigen, som bygger moderne typehuse.

Her står Kim Østergaard for finansieringen - og får samtidig lov til at sætte sine it-kompetencer i spil.

”Vi kommer til at lave en hel masse software, som skal understøtte husene – både når du skal købe, men også når du skal bo i dem. Derudover har jeg viden om, hvordan man gør en organisation klar til kontinuerligt at release nye produkter uden at ødelægge, det man allerede har, og det er noget, jeg kan mærke, at jeg har lyst til at arbejde videre med,” siger Kim Østergaard. 

“Hjemigen er en hybridvirksomhed, der hviler på fire forretningsben, som gradvist bringes i spil. Vi skal både producere husene, lave interiør, software og licensere konceptet,” uddyber han. 

Arkitektfirmaet Sølvsten Arkitektur står bag de arkitektoniske løsninger i Hjemigen. 

“Som arkitekter er det superspændende at blive inviteret ind og skulle tegne en typologi, der kan passe ind på de fleste grunde. Samtidigt skal husene have store tidløse arkitektoniske kvaliteter, der er en af vores kerneværdier”, fortæller Katrine Sølvsten, arkitekt og adm. direktør for Sølvsten Arkitektur.

Hun spår dog også potentielle faglige udfordringer ved arbejdet med typehusene. 

“Som arkitekter tegner vi normalt altid en bolig til grunden, og det ikke at kende grunden på forhånd gør arbejdet med typologierne ekstra udfordrende”, tilføjer hun. 

Kim Østergaard forventer, at de første typehuse udviklet af Hjemigen vil blive opført efter sommeren i år. 

Foruden Kim Østergaard, der også er adm. direktør i Hjemigen, har Thomas Andersen også en ejerandel på ti pct. i selskabet gennem Webr Holding. Han er ifølge Kim Østergaard passiv investor.

Ingen planer om at sælge ejerandele

I sin kortvarige karriere som professionel investor nåede Kim Østergaard at lave fire investeringer — i selskaberne Avecdo, Servicestyring.dk, Mypresswire og Goodiepack. 

Vil du afhænde de investeringer nu?

”Nej, det er der ikke planer om nu og her. Når de er klar til at blive solgt, så vil jeg vurdere det sammen med stifterne. Jeg ser mig selv som gæst i virksomhederne.”

Men der kommer ikke flere investeringer af den her slags?

”Det kan godt være, hvis der kommer den helt rigtige case. Lige nu har jeg kastet mig over den her nye branche (typehuse, red.), fordi jeg synes den er super spændende, og så kan det være, at den også skal sælges på et eller andet tidspunkt.” 

Kim Østergaard solgte i 2021 sin virksomhed Marketingplatform til børsnoterede norske Link Mobility for 18 mio. euro. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også