Investeringsfond til spillefilm har hentet tocifret millioninvestering fra private

Den nyligt stiftede danske filmfond Scandinavian Film Fund har landet 45 mio. kr. fra private investorer, kort før det unge projekt måtte trække stikket.
Foto: Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

Scandinavian Film Fund, der blev stiftet i slutningen af 2019 som en af Nordens første filmfonde med formålet at investere i spillefilm, har hentet en investering på 45 mio. kr. fra private investorer - umiddelbart før fonden måtte lukke. Det skriver Børsen.

"Det var i 11. time, vi landede pengene. Investeringen har gjort, at vi har kunnet arbejde under hele krisen. Vi har både bundet os til nye projekter og har endda måttet sige nej til flere," siger direktør Michael Fleischer.

Kongstanken bag filmfonden er, at der bliver investeret i en række nordiske spillefilm, som fonden vælger og distribuerer - minimum 50 styks i løbet af fondens levetid, der går fra 2020 til 2028 - med et forventet årligt afkast på 12 til 15 pct. ifølge stifterne.

Fonden har erfarne kræfter fra filmbranchen bag sig i skikkelse af Christian Bévort, der er udpeget som fondschef, og som blandt andet og har siddet i bestyrelsen i Metronome AB. Derudover består fonden af Sune Lind Thomsen, tidligere chef for biografdistribution i SF Studios og producer Kim Magnusson, der blandt andet har produceret "Terkel i knibe" og "Blinkende lygter".

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også