KapitalWatch

Preben Damgaard lander millionoverskud i investeringsselskab

Navision-milliardæren Preben Damgaard vender underskud til overskud i nyt regnskab i sit investeringsselskab, skriver Børsen.

Foto: Mik Eskestad/ERH

Preben Damgaard lander sidste år et overskud på 72,3 mio. kr. i sit investeringsselskab, Damgaard Company, skriver Børsen.

Resultatet kommer ovenpå et år med underskud, da selskabet i 2018 endte med et minus på 19,6 mio. kr.

Det nye regnskab viser også, at Preben Damgaard har valgt at lave et udbytte på 40 mio. kr., som han forklarer til Børsen, er "til familien". Preben Damgaard har valgt, at han hvert syvende år laver et større udbytte i stedet for at tage mindre udbytter hvert år.

"Så kan jeg bevare pengene i mit holdingselskab så lang tid som muligt og derved investere i nogle af de unoterede aktier, som jeg beskæftiger mig med til hverdag som business-angel," siger han til Børsen.

I forbindelse med 2018-regnskabet forklarede Preben Damgaard, at underskuddet dengang primært skyldtes aktienedgang.

"Helt kort fortalt lå jeg i et lille plus de første tre kvartaler frem mod september, men som alle ved, var især december en dårlig måned, hvis man investerer i obligationer og aktier, og der tabte jeg omkring 20 mio. kr.," forklarede Preben Damgaard til ITWatch sidste år.

I dag har Damgaard Company, der både har investeret i noterede og unoterede selskaber, en egenkapital på 781 mio. kr.

 

Mere fra KapitalWatch

Landmand har skabt egen minikapitalfond

Gennem samarbejder med unge landmænd er stifteren af Frandsbjerg Group i gang med at opkøbe svinebedrifter. Det er den vej eller afvikling, lyder diagnosen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch