Antallet af private investorer nærmer sig rekord

Flere unge investorer betyder, at det samlede antal af private investorer i danske aktier er tæt på at nå rekordniveauet fra i maj 2022. 
AF MARKETWIRE

Antallet af private investorer er igen på rekordkurs i Danmark, og det er især de unge, der bærer udviklingen. Det skriver Finans.

”Den gode tendens er, at vi er blevet langt flere danskere, som ikke lader vores penge stå passivt i banken. Det er tilladt at tale om investering hen over middagsbordet. Ligesom det efterhånden er blevet almindelig at tale om boliglån og konvertering,” siger Mikael Bak, der er direktør i Dansk Aktionærforening, til Finans.

Udviklingen er i høj grad båret af de unge investorer, har en analyse fra Finans Danmark vist. Da antallet af investorer for alvor begyndte at stige i 2020 og 2021, førte de unge an med en stigning i antal investorer i aldersgruppen på godt 60 pct., skriver mediet.

Antallet af private investorer i danske aktier toppede i maj 2022 med et antal på 1.690.831 private danske investorer, der havde en konto i VP Securities, der ejes af den paneuropæiske børs Euronext. Dertil kommer investorer, som kun ejer udenlandske aktier og ETF’er.

I anden halvdel af 2022 begyndte andelen af investorerne dog at falde, da også aktiemarkedet oplevede en nedtur, men nu er de på vej tilbage. Ifølge Euronext stiger antallet kraftigt, og en ny rekord er snublende nær.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også