KapitalWatch

Noter fra KapitalWatch: Heartcore, Prodata, Janus Friis, Jeppe Christiansen, Decideact

OVERBLIK: KapitalWatch giver her et overblik over de seneste nyheder om regnskaber og investeringer fra danske virksomheder og investorer på vækstbørser og venture- og kapitalfondsmarkedet.

Jeppe Christiansen, adm. direktør i Maj Invest og nyeste medlem af bestyrelsen i den familieejede USTC-koncern | Foto: USTC / PR

Fra vækstbørser:

● Softwarevirksomheden Decideact rejser 6,5 mio. kr. fra sin hovedaktionær, J. Munch Holding. Holdingselskabet betaler 6,5 kr. pr. aktie, hvilket er 12,5 pct. over den gennemsnitlige pris over en ti-dages periode. J. Munch Holding ejer nu 36,3 pct. af aktiekapitalen i selskabet — en stigning på knap syv pct. Midlerne skal ifølge en børsmeddelelse gå til at ”jagte vores ambitiøse mål.”


Øvrig investor- og selskabsnyt:

Heartcore Capital har sammen med venturefonden Forerunner stået i spidsen for New York-virksomheden Foras nylige serie a-runde på knap 100 mio. kr. Det fremgår af en pressemeddelelse. Fora er en influencer-inspireret rejseplatform, der tilbyder vejledning og skræddersyede rejser fra særligt udvalgte rådgivere. Heartcore deltog også i Foras seed-runde i slut-2021.

● Kommunikationsplatformen Wire, der står bag en virksomheds-rettet, krypteret beskedtjeneste, har rejst knap 180 mio. kr. i en c-runde med deltagelse af bl.a. den tyske kapitalfond Cipio Partners og venturefonden UVC Partners. Det skriver Techcrunch. Wire er stiftet af tidligere Skype-folk, herunder danske Janus Friis, hvis investeringsselskab, Iconical, også er med i runden.

● Konsulenthuset Prodata Consult har gennemført sit tredje opkøb inden for et år med erhvervelsen af irske Aspira, der også har kontorer i Holland og Portugal. Det skriver ITWatch. Kapitalfonden Axcel overtog sidste sommer år aktiemajoriteten i danske Prodata Consult, der har et mål om at runde fire mia. kr. i omsætning i 2022. Axcel købte konsulenthuset af Polaris.

● Den fynske oliemilliardær Torben Østergaard-Nielsens familiekoncern, USTC, skifter ud i bestyrelsen. Ind træder Maj Invest-topchef Jeppe Christiansen, der også er i bestyrelserne hos Novo Nordisk, Topsoe og Kirkbi, mens tidligere EQT-partner Peter Korsholm, der har været tilknyttet koncernen siden 2014, er en af flere personer, der træder ud. Det skriver ShippingWatch.

● Frasalget af 35 pct. af fiberforretningen til den hollandske pensionsfond PGGM og den franske energikoncern EDF giver et markant positivt udslag på bundlinjen hos danske Norlys. Det skriver ITWatch. Ifølge mediet har frasalget en regnskabsmæssig nettoeffekt på 6,7 mia. kr. Energiselskabet kommer ud af første halvår med et samlet resultat på 7,2 mia. kr. før skat.

● 2,5 mia. kr. betalte den franske luksuskoncern Kering sidste år for den familieejede danske brillesucces Lindberg, viser regnskabet fra Pam Holding, som er det tidligere ejerselskab bag familien Lindbergs livsværk. Det skriver Finans. Kering ejer bl.a. mærkerne Gucci og Saint Laurent.

Noter fra KapitalWatch: SAS, Lars Ettrup, Kjøller, DanBan, Re-Match

Noter fra KapitalWatch: Dataproces, EG, Anytech365, Founders, Accelerace

Mere fra KapitalWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch