KapitalWatch

Noter fra KapitalWatch: Shape, Risma, Conferize, Danfoss, DanBan, Alumeco

OVERBLIK: KapitalWatch giver her et overblik over de seneste nyheder om regnskaber og investeringer fra danske virksomheder og investorer på vækstbørser og venture- og kapitalfondsmarkedet.

Lars Nybro Munksgaard, adm. direktør i Risma, der holder fast i guidance for salgsniveauet i 2022, efter resultatet i første kvartal landede som forventet | Foto: Risma / PR

Fra vækstbørser:

● Robotvirksomheden Shape Robotics har indgået en treårig aftale med Altex, Rumæniens største it- og elektronikforhandler. Aftalen sikrer Shape Robotics eneret på at levere bl.a. robotter, printere og software til sprog‐ og fysiklaboratorier til den rumænske uddannelsessektor, skriver ITWatch.

● Softwarevirksomheden Risma har skiftet Microsoft ud som cloud-leverandør med tyske Hetzner. Det skriver ITWatch. Beslutningen bunder i den såkaldte Schrems II-afgørelse, der med udgangs-punkt i reglerne for databeskyttelse, GDPR, har slået fast, at europæiske virksomheder ikke må have persondata liggende i en virksomhed, der er amerikansk ejet.

● Samme Risma oplyser i øvrigt i en børsmeddelelse, at salgstallene for årets første kvartal er landet som forventet med et vækstniveau, der er fire gange højere end samme periode sidste år. Virksomheden holder derfor fast i guidance om ARR for året 2022 på 25-28 mio. kr.

Bactiquant gør klar til at sætte sig på en større markedsandel i Skandinavien med en agentaftale, der skal styrke virksomhedens indsats over for kraftvarmeværker på de svenske og finske markeder. Det skriver CleantechWatch. Aftalen er indgået med svenske Hulgren Miljö & Hälsodesign.

● Efter drøftelser med bestyrelsen i Conferize har investor Jesper Bak trukket sin anmodning om afholdelse af en ekstraordinær generalforsamling tilbage. Den var ellers fremsat med et ønske fra Jesper Bak om at afsætte netop bestyrelsen, skriver ITWatch.


Øvrig investor- og selskabsnyt:

● Lars Tveen bliver ny direktør i ejerfonden bag industrigiganten Danfoss, Bitten & Mads Clausens Fond. Det skriver CleantechWatch. Fonden kunne tidligere mandag præsentere sin nuværende direktør, Per Egebæk Have, som ny bestyrelses-formand og efterfølger til Peter Mads Clausen, der har siddet på posten i 23 år. Lars Tveen er hentet i ledelsen hos Danfoss.

● Ejerfamilien bag Alumeco Group har ifølge Børsen sat gang i arbejdet med at finde en køber af hele eller dele af den fynske metalkoncern. Det skriver Børsen. Ifølge mediets kilder kan en handel potentielt nå en værdi på over tre mia. kr.

Legacy har rejst 1,5 mio. kr. til bl.a. nyansættelser i en bridge-runde, der går forud for en forventet seed-runde senere i år, som skal gøre startuppen klar til en europæisk ekspansion. Pengene kommer fra fem investorer, heraf tre DanBan-medlemmer, oplyser organisationen. Legacy har udviklet en platform til beregning af virksomheders co2-forbrug i ejendomsbranchen.

● Diagnostikselskabet Medtrace, der har planer om at lade sig notere på den københavnske hovedbørs i 2024, har ansat sin første finansdirektør i form af Ann Kristin Led. En af hendes vigtigste opgaver bliver, udover de klassiske, at varetage kommuni-kationen til investorer i tiden op til og som noteret selskab, skriver MedWatch.

Noter fra KapitalWatch: Konsolidator, Penneo, Orderyoyo, Polaris, Globalconnect

Noter fra KapitalWatch: Relesys, Fom, Hove, Mapspeople, Podimo, M+ Invest

Mere fra KapitalWatch

Canadisk bank er nyeste navn i Ageras' investorkreds

Den opkøbsivrige danske fintech-virksomhed Ageras kan allerede bryste sig af at have en række prominente navne i sin investorkreds, og nu bliver endnu et føjet til. Denne gang en canadisk bank, som skyder et trecifret millionbeløb i Ageras.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch