Flere business angels skyder penge i dansk krypto-startup

Fintech-virksomheden Aryze har fået en samlet millionindsprøjtning fra flere medlemmer af det danske investornetværk Keystones. Over 20 investorer lagde bud, men flere måtte gå forgæves.
Foto: PR / Aryze
Foto: PR / Aryze

Aryze, der er et dansk fintech-startup med fokus på kryptovaluta, har netop rejst seks mio. kr. med hjælp fra investornetværket Keystones.

Flere end 20 Keystones-medlemmer lagde ifølge netværket et bud i runden, men ikke alle fik mulighed for at investere, da startuppen lukkede for at tage flere ind, da runden blev overtegnet. Forklaringen er blandt andet, at et hold investorer fra Keystones investerede i virksomheden for et par år siden, oplyser Kenneth Larsen, der er adm. direktør i Keystones.

"Denne runde blev derfor overtegnet forbavsende hurtigt, hvilket betød, at vi var nødt til at lukke lidt hårdt ned for nogle af de mange interesserede investorer. Keystones-netværket er generelt stærkt på fintech-området hele vejen fra seed til børsnotering. Det er denne case et godt eksempel på,” siger Kenneth Larsen. 

I en pressemeddelelse vurderer Steen Møller Jensen, der er medlem af Keystones og lead investor i Aryze, at projektet kan blive en ny gigant i betalingsverdenen.

”Aryze har potentialet til at blive den nye Amazon for betalinger. Jeg tror stærkt på projektet i at bygge en bro mellem den gamle traditionelle finansielle verden og den nye digitaliserede verden ved at skabe en full reserve cloud reguleret digital bank kombineret med blockchain-teknologi,” siger Steen Møller Jensen.

Især er det muligheden for at bygge bro imellem den eksisterende finansverden og den nye digitale verden, der giver Aryze potentiale, mener han.

Vil revolutionere betalinger

Aryze blev grundlagt i 2017 med det formål at gøre betalinger billigere, hurtigere og smartere.

De seks mio. kr., Aryze netop har rejst, skal bruges på at lancere kryptovalutaen Digital Cash, der er en såkaldt stablecoin baseret på aktiver udstedt af centralbanker.

Visionen er, at selskabet ved hjælp af Digital Cash kan reducere prisen for at overføre penge til tæt på 0 kr.

Per Frederiksen, der også er investor i Aryze og medlem af Keystones, ser muligheden for at disrupte den eksisterende betalingsindustri som det væsentligste argument for investeringscasen.

"Jeg var fascineret af konceptets evne til at disrupte fragmenterede og ineffektive betalingssystemer. Det vigtigste for mig er den afgørende indflydelse, Aryze vil have på at nedbringe gebyrerne for pengeoverførsler," siger Per Frederiksen.

Svensk forbrugerorganisation advarer Danmark mod Klarna

Dansk fintech-selskab overvejer børsnotering: Vil være markedsleder om få år

Fintech-direktør tror på europæisk entré inden for to år 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også