KapitalWatch

Flere stifter virksomhed i kølvandet på coronakrisen

Antallet af nye virksomheder slår niveauet fra både før og under coronakrisen, viser nye tal fra Dansk Erhverv.

"En krisesituation rusker lidt op i markedet; det har vi også set i forbindelse med tidligere kriser," lyder det blandt andet fra Jasmina Pless, chef for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv. | Foto: Dansk Erhverv / PR

Iværksætterne pibler på ny frem i erhvervslivet, hvor antallet af nyetablerede virksomheder overgår niveauet fra både før og under coronakrisen, skriver Børsen.

Nye tal fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv viser, at der hidtil i år i gennemsnit er blevet stiftet 2939 nye selskaber om måneden. Det er højere end gennemsnittet for både 2020 og 2019, hvor tallet lå på henholdsvis 2430 og 2669.

Det er ikke unormalt, at en krise afføder nye idéer, lyder det fra Jasmina Pless, der er chef for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv.

"En krisesituation rusker lidt op i markedet; det har vi også set i forbindelse med tidligere kriser. De viser nemlig os alle sammen, at man kan gøre tingene på nye måder, og det åbner op for nogle nye markeder, der ikke har været der førhen," siger Jasmina Pless til avisen.

Reglerne for medarbejderaktier møder kritik: "Alt for kompliceret"

Brian Mikkelsen: Udfordringen er skattesystemet - ikke Vækstfonden 

Mere fra KapitalWatch

Landmand har skabt egen minikapitalfond

Gennem samarbejder med unge landmænd er stifteren af Frandsbjerg Group i gang med at opkøbe svinebedrifter. Det er den vej eller afvikling, lyder diagnosen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch