Software-selskab genopstår fra konkurs med tunge profiler i ryggen

Investorkredsen, der også var en del af det konkursramte selskab, skal støtte Introdus mod at blive profitabel, siden accelerere væksten og rejse mere kapital.
Fra venstre til højre: Kasper Ulf Nielsen, Christian Harpelund og Martin Gregersen. | Foto: Introdus / PR
Fra venstre til højre: Kasper Ulf Nielsen, Christian Harpelund og Martin Gregersen. | Foto: Introdus / PR

Softwareselskabet Introdus, der udbyder onboarding-services målrettet HR-afdelinger og virksomhedsledelser, blev i sommer taget under konkursbehandling, men oven på en vellykket rekonstruktion, er virksomheden nu klar til at genoptage sin planlagte vækstrejse. 

Det sker i regi af selskabet Introdus Onboarding ApS, der har rygdækning fra en profileret investorkreds. 

Introdus blev etableret i 2016 som udbyder af en digital onboarding-platform. I 2022 fusionerede selskabet med et andet onboarding-selskab, Leapeo, og fortsatte under navnet Introdus med Kasper Ulf Skaarup-Nielsen som direktør. 

I forbindelse med rekonstruktion træder han tilbage for i stedet at blive bestyrelsesformand, mens direktørposten tegnes af Christian Harpelund, der oprindeligt kom fra Leapeo. 

De to tegner sig for hovedparten af selskabets ejerandele, begge mellem 33 og 50 pct., mens en firkløver af eksterne investorer sidder på resten af ejerandelene. Det fremgår af CVR.

Ejer med tråde til Dako

Investeringsselskabet Force Invest sidder på mellem 10 og 15 pct. af ejerskabet. Force Invest er ejet af Morten Kofoed Marker og Anders Johannes Skov Marker, der har tråde til Harboe-familien, der i 2007 solgte kræftforskningsvirksomheden Dako til kapitalfonden EQT for 7,3 mia. kr. 

Det indbragte familien, der sad på 61 pct. af aktierne i selskabet, en sum på 4,4 mia. kr. 

Force Invest har en omfangsrig portefølje, der også tæller ejerandele i bl.a. restaurantkæden Bone’s, fitnesskæden Repeat Fitness og planlægningsappen Tiimo. Force Invest har derudover formue investeret gennem kapitalfonden Dansk Ejerkapital.

Force Invest kom ud af 2022 med et beskedent overskud på 163.000 før skat. Firmaets bedste resultat stammer fra 2016, hvor det landede et overskud på 81 mio. kr. før skat.

Investeringsselskabet har en egenkapital på 131 mio. kr. 

Unity-profil

Introdus’ ejerkreds tæller også investeringsselskabet Bright Minds ApS, der ejer mellem 10 og 15 pct. Bag Bright Minds står Morten Thune Højbjerg og Thomas Gleerup, der har en fortid som stifter og direktør i vikar- og rekrutteringsbureauet Moment, der i 2020 blev solgt til kapitalfonden Axcel. 

Bright Minds har en portefølje, som også tæller selskaber som paraplyproducenten Dripdrop, dataportalen Lasso X, og IC Robotics, der har udviklet en software, der kan oversætte data til tekst. 

Bright Minds kom ud af 2022 med underskud på 14 mio. kr. før skat mod et overskud på 158 mio. kr. i 2021. Investeringsselskabet har en egenkapital på 73 mio. kr. 

Investeringsselskabet Presence ApS ejer mellem 5 og 10 pct. af Introdus Onboarding ApS. Selskabet er eget af Lars Runov, der var med til at bygge it-virksomheden Unity op fra en startup til et globalt selskab, der i 2020 blev børsnoteret i New York. 

Presence har blot et enkelt andet dansk selskab i porteføljen, My Pure Way, der forhandler produkter inden for personlig pleje og husholdning.

Investeringsselskabet kom ud af 2022/2021 med et underskud på 27 mio. kr. før skat mod et overskud på 35 mio. kr. året før. Firmaet har en egenkapital på 72 mio. kr.

Kapitalrejsning på sigt

Endelig ejer advokat Jesper Storm Thygesen mellem 5 og 10 pct. af Introdus Onboarding ApS. Foruden at drive advokatfirma i eget navn, ejer han investeringsselskabet Storm T. Invest, der har ejerandele i rådgivningsvirksomheden Start forfra ApS, transportvirksomheden Deliverit Logistics samt holdingselskabet Dagobah.

”Det er investorer, der alle har været med fra starten,” siger Kasper Ulf Skaarup-Nielsen til KapitalWatch. 

”Investorer, som vi kender, og som kender os. Og som over de seneste fire år har købt ind på ideen om, at der er behov for bedre onboarding – især i den verden, vi lever i i dag,” siger han. 

Bestyrelsesformanden beskriver investorkredsen som tålmodig og garant for ”smart money”.

”Teamet i virksomheden er superstærke på HR og onboarding. Investorerne kommer med erfaring i at skalere virksomheder, digital marketing, og hvordan du laver en skalerbar forretning baseret på SaaS-tankegang,” siger Kasper Ulf Skaarup-Nielsen.

Med investorkredsen i ryggen går Introdus nu efter at blive profitabel.

”Vi er stadig en vækstcase, men lige nu er det med en balanceret approach, hvor det handler om at blive profitabel. Fase et handler om at konsolidere og bygge videre på gode kunderelationer,” siger Kasper Ulf Skaarup-Nielsen. 

”Planen er blive profitabel på egen hånd og så bruge yderligere kapital til at accelerere væksten. Når vi er klar til fase to, vil vi efter planen ud at rejse flere penge og eventuelt udvide ejerkredsen,” siger bestyrelsesformanden, der også peger på partnerskaber med andre brancheaktører som en mulighed. 

Introdus har foreløbig profileret sig på sin digitale platform, men i det nye setup vil paletten være udvidet. 

Det fortæller Christian Harpelund til ITWatch.

“Vi udvider i, hvad virksomheden kan. Man kan ikke løse hele onboarding-processen digitalt, men kun dele af den. Det er en erkendelse, vi er nået til, og derfor skal vi også kunne tilbyde vores kunder andre ydelser end en digital platform,” siger han og nævner rådgivningsydelser og ydelser inden for uddannelse og certificering.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også