35 nye lande på et år: Softwarefirma rejser tocifret millionbeløb for at fremskynde vækst

Woba der har udviklet et værktøj til HR-målinger vil være verdensleder inden for fem år. Eifo, der står bag ny kapital til HR-virksomheden, øjner en forsigtig optimisme i venturemarkedet. 
Malene Madsen kan glæde sig over, at Woba nu er lykkedes med at rejse i alt 40 mio. kr. siden starten af 2022. | Foto: Tuala Hjarnø
Malene Madsen kan glæde sig over, at Woba nu er lykkedes med at rejse i alt 40 mio. kr. siden starten af 2022. | Foto: Tuala Hjarnø

Gennem det seneste år er det lykkedes software-virksomheden Woba at gå ind i 35 nye lande, og nu skruer den danske virksomhed yderligere op for ambitionerne om at ekspandere.

Det sker som led i en netop gennemført kapitalrejsning, hvor Woba er lykkedes med at hente 2,95 mio. euro (22 mio. kr.) hos sine eksisterende investorer, venturefonden Preseed Ventures og Danmarks Eksport- og Investeringsfond (Eifo). 

Det oplyser Woba i en pressemeddelelse

Woba blev stiftet i København i 2016 af Malene Madsen og Mikkel Bindesbøl, der med en digital platform vil udkonkurrere de analoge og ofte tidskrævende APV- og trivselsmålinger på arbejdsplader. 

En platform, der ikke blot har til hensigt at spytte en score ud, men også konvertere den til konkrete handleværktøjer.

I starten af 2022 hentede Woba en investering på 18 mio. kr. hos Preseed Ventures og Eifo, og efter softwarevirksomheden det seneste år har øget sin kundebase uden for Danmark med 200 pct., har samme investorer altså nu lagt en ny pose penge for at intensivere væksten. 

”Jeg har en vision om, at Woba skal være et verdensdominerende HR-målingsværktøj inden for fem år. Vi har udarbejdet en fokuseret vækstplan på tværs af kundebase, brugertal, vores team, produkter, nye markeder og økonomi for at nå dette mål. Foreløbig har vi opnået alt, hvad vi har sat os for, så jeg forventer, at vi fortsætter ad den retning,” siger Malene Madsen i meddelelsen. 

Større efterspørgsel end nogensinde

Den nye kapital skal bruges til at komme ind på nye markeder og fremskynde Wobas globale bestræbelser. 

En indsats, som Eifo og Preseed Ventures skal bidrage til, bl.a. via deres pladser i firmaets bestyrelse.

”Det er sjældent, at man finder en tech-startupvirksomhed, som evner at have et positivt cash flow, mens den jagter en aggressiv ekspansionsstrategi, som det er tilfældet med Woba. Og på trods af besparelser i erhvervslivet, oplever de bedste HR tech-startupvirksomhed større efterspørgsel end nogensinde,” siger Helle Uth, ledende partner i Preseed Ventures’ PSVTech01 Fund.

”I Eifo tilslutter vi os visionen om at skabe en platform, der kan hjælpe virksomheder med at forbedre arbejdsmiljøet,” siger Jacob Henriksen, seniorinvesteringsmedarbejder hos Eifo. 

Malene Madsen har tidligere oplyst til KapitalWatch, at det globale marked for software inden for engagement, sundhed og sikkerhed beløber sig til fire mia. dollars.

”Vi har lagt en klar femårsplan for at indtage en ledende position på det internationale marked. I 2025 skal vi have mellem 10.000 og 15.000 globale kunder. Er det ambitiøst? Bestemt. Kan det lade sig gøre? Ja, det tror jeg på,” sagde Malene Madsen til KapitalWatch i januar 2022.

Wobas seneste regnskab viser, at selskabet kom ud af 2022 med en bruttofortjeneste på 7,2 mio. kr. mod 4,6 mio. kr. i 2021. Resultatet landede i 2022 på et underskud på 2,8 mio. kr. mod et underskud på 1,9 mio. kr. i 2021. 

Tegn på forsigtig optimisme

Den nye investering fra bl.a. Eifo falder samtidig med, at den statslige fond er udkommet med sin årlige analyse af det danske marked for vækstkapital, der bl.a. går tæt på første halvår af 2023. 

Her konkluderer Eifo, at venturemarkedet efter et afmatningspræget 2022 har udvist fornyet risikoappetit.

”Forsigtigheden er ikke lige så udtalt længere. Men det er også tydeligt, at de internationale investorer som f.eks. de amerikanske, de koncentrerer sig i højere grad om deres eget marked lige nu,” siger Erik Balck Sørensen, investeringsdirektør i Eifo, i en pressemeddelelse.

Han oplever, at krigen mellem Ukraine og Rusland har affødt en usikkerhed på det europæiske marked, der har betydet, at især amerikanske investorer har været tilbageholdende i forhold til at investere i danske virksomheder. 

Ikke desto mindre vurderer han, at udviklingen i første halvår af 2023 indikerer tegn på ”forsigtig optimisme”. 

Det kommer bl.a. til udtryk ved, at antallet af investeringer i preseed-stadiet i første halvår af 2023 overgik det samlede antal for hele 2022. I første halvår af 2023 blev der allokeret venturekapital til danske virksomhed i et omfang, der svarer til 65 pct. af det samlede beløb i hele 2022, viser Eifos opgørelse. 

Samtidig har markedet for grønne ventureinvesteringer fortsat vind i sejlene. I 2021 blev der allokeret 800 mio. kr. til grønne ventureinvestering i Danmark, og i 2022 steg beløbet til knap 1,6 mia. kr. I første halvår af 2023 blev der allokeret et større beløb end i første halvår af 2022, knap 850 mio. kr. 

Digital HR-platform henter tocifret millionbeløb

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også