KapitalWatch

Venturefonde går uden om medtech-startups

Medtech-startups mangler investeringer fra venturefonde, og det kan give problemer på sigt, skriver Børsen.

Foto: Mads Nissen/Mads Nissen / STF

Der mangler venturekapital til de danske medtech-startups, og derfor er iværksætterne nødt til at se efter private investorer, skriver Børsen.

Anders Kjær, der er investeringschef i Preseed Ventures, påpeger, at situationen betyder, at Danmark måske går glip af et "kæmpe milliardpotentiale."

"I Danmark kan vi potentielt set skabe life science-branchens pendant til succesen i robotindustrien. Vi har langt større forudsætninger for at få en stor medtech-branche digitalt, end vi havde inden for robotteknologi, og det er en mulighed, vi lige nu går glip af på grund af manglende investeringer," siger Anders Kjær til Børsen.

Hos venturekapitalfonden Sunstone Life Science Ventures har man eksempelvis valgt helt at droppe medtech i sin nyeste fond fra 2019, da man i en analyse vurderede, at der var for lille en chance for succes i markedet.

 

Mere fra KapitalWatch

Vækstfonden købt ud af fynsk robotvirksomhed

Efter en årrække som medejer af fynske Effimat Storage Technology er Vækstfonden købt ud af ejerkredsen. I stedet overtager robotvirksomhedens hovedejer, Peter Mads Clausen fra Danfoss-familien, de fleste af Vækstfondens andele.

Energikrise kan gøre grønne virksomheder til bedre investeringscases

Vækstfonden bebuder stor fokus på grønne investeringer og forventer syndikater på tværs af venture, corporate-venture, institutionelle investorer, familiekontorer og de forskningsbaserede investorer. HC Andersen Capital forventer især interesse for færdigudviklede teknologier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch