KapitalWatch

Venturefonde går uden om medtech-startups

Medtech-startups mangler investeringer fra venturefonde, og det kan give problemer på sigt, skriver Børsen.

Foto: Mads Nissen/Mads Nissen / STF

Der mangler venturekapital til de danske medtech-startups, og derfor er iværksætterne nødt til at se efter private investorer, skriver Børsen.

Anders Kjær, der er investeringschef i Preseed Ventures, påpeger, at situationen betyder, at Danmark måske går glip af et "kæmpe milliardpotentiale."

"I Danmark kan vi potentielt set skabe life science-branchens pendant til succesen i robotindustrien. Vi har langt større forudsætninger for at få en stor medtech-branche digitalt, end vi havde inden for robotteknologi, og det er en mulighed, vi lige nu går glip af på grund af manglende investeringer," siger Anders Kjær til Børsen.

Hos venturekapitalfonden Sunstone Life Science Ventures har man eksempelvis valgt helt at droppe medtech i sin nyeste fond fra 2019, da man i en analyse vurderede, at der var for lille en chance for succes i markedet.

 

Mere fra KapitalWatch

Kahoot-stiftere skyder penge i dansk læseassistent

Investeringsselskabet We Are Human, der var med til at stifte quizappen Kahoot, har føjet den danske læseassistent Hero til porteføljen. Hero vil med investeringen i ryggen lancere en opgraderet produktversion i starten af det nye år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)