Novo Holdings' nye chef for de største investeringer øjner guld i digital sundhed

Christoffer Søderberg, nyudnævnt direktør for principal investments hos Novo Holdings, ser potentiale i at investere i digitale værktøjer til sundhedssektoren, som kan effektivisere komplekse systemer.
Christoffer Søderberg. | Foto: Novo Holdings / PR
Christoffer Søderberg. | Foto: Novo Holdings / PR

Når Christoffer Søderberg går på jagt efter nye investeringsemner til principal investments-holdet hos Novo Holdings, som han i september blev direktør for, sker det med et godt øje til digitale sundhedsfirmaer.

Det fortæller han til Børsen.

"Vi tror på, at digitalisering og digitale værktøjer er noget, det kan være med til på sigt at løse nogle af de udfordringer, som sundhedssektoren, ikke mindst i USA, har. Vi ved alle sammen, at det er et meget stort og ikke særligt effektivt system," siger Christoffer Søderberg til avisen.

Novo Holdings' principal investments-afdeling står for de største investeringer i selskabet, som står for at forvalte aktiverne under Novo Nordisk Fonden. Hans afdeling investerer som minimum for 150 mio. dollar – 950 mio. kr. – når den investerer.  I maj 2016 investerede afdelingen i det amerikanske sundhedsdatafirma ERT, ligesom afdelingen i januar 2020 skød penge i det digitale sundhedsfirma Wirb-Copernicus Group (WCG).

Også Danmarks nyeste life science-venturefond, Eir Ventures, der er medstiftet af Novo Holdings-udbryderen Stephan Christgau, har kikkerten rettet mod digital sundhed.

"I takt med at værktøjer til håndtering af store datasæt bliver mere raffinerede, og kunstig intelligens og algoritmer udvikles, opstår der nye muligheder for digitale sundhedsløsninger, der både kan betyde en forbedring af behandling for patienterne og besparelser for sundhedsvæsnet," sagde Andreas Rutger Segerros, medstifter af Eir Ventures, til MedWatch i juli.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også