KapitalWatch

Novo Holdings' nye chef for de største investeringer øjner guld i digital sundhed

Christoffer Søderberg, nyudnævnt direktør for principal investments hos Novo Holdings, ser potentiale i at investere i digitale værktøjer til sundhedssektoren, som kan effektivisere komplekse systemer.

Christoffer Søderberg. | Foto: Novo Holdings / PR

Når Christoffer Søderberg går på jagt efter nye investeringsemner til principal investments-holdet hos Novo Holdings, som han i september blev direktør for, sker det med et godt øje til digitale sundhedsfirmaer.

Det fortæller han til Børsen.

"Vi tror på, at digitalisering og digitale værktøjer er noget, det kan være med til på sigt at løse nogle af de udfordringer, som sundhedssektoren, ikke mindst i USA, har. Vi ved alle sammen, at det er et meget stort og ikke særligt effektivt system," siger Christoffer Søderberg til avisen.

Novo Holdings' principal investments-afdeling står for de største investeringer i selskabet, som står for at forvalte aktiverne under Novo Nordisk Fonden. Hans afdeling investerer som minimum for 150 mio. dollar – 950 mio. kr. – når den investerer.  I maj 2016 investerede afdelingen i det amerikanske sundhedsdatafirma ERT, ligesom afdelingen i januar 2020 skød penge i det digitale sundhedsfirma Wirb-Copernicus Group (WCG).

Også Danmarks nyeste life science-venturefond, Eir Ventures, der er medstiftet af Novo Holdings-udbryderen Stephan Christgau, har kikkerten rettet mod digital sundhed.

"I takt med at værktøjer til håndtering af store datasæt bliver mere raffinerede, og kunstig intelligens og algoritmer udvikles, opstår der nye muligheder for digitale sundhedsløsninger, der både kan betyde en forbedring af behandling for patienterne og besparelser for sundhedsvæsnet," sagde Andreas Rutger Segerros, medstifter af Eir Ventures, til MedWatch i juli.

 

Mere fra KapitalWatch

Samesystem-stifter: Vi har ikke haft de rigtige briller på

Vækstbørs: Efter direktør-exit, høj burnrate og en ustabil aktiekurs er Samesystem-stifter Henrik Ritlov netop nu i gang med at justere til, så virksomheden kommer i et stabilt, positivt cashflow. Væksten har været dyr, erkender han.

Ejerfamilie sælger hobbykæde til nordisk koncern

De tre brødre bag dansk-stiftede Panduro har solgt hobbykæden til en nordisk koncern og leverandør af produkter til skoler og daginstitutioner. Den nye Panduro-ejer er selv ejet af et svensk investeringsselskab med tråde til Ikea.

Læs også

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch