Medie: Kapitalfond arbejder på salg af vindleverandør

Ifølge Insidebusiness er kapitalfonden Verdane med hjælp fra britisk investeringsbank i gang med at undersøge mulighederne for et salg af danske Polytech, der er underleverandør til vindindustrien.
Foto: Ernst van Norde / Ritzau Scanpix
Foto: Ernst van Norde / Ritzau Scanpix

Kapitalfonden Verdane har ifølge Insidebusiness hyret britiske Rothschild til at undersøge mulighederne for at sælge Polytech, der er underleverandør til vindmølleindustrien.

Ifølge mediets oplysninger skulle den amerikanske milliardfond KKR have et godt øje til virksomheden, ligesom norske FSN Capital forventes at være i spil.

På industrisiden peger flere af Insidebusiness’ kilder på A.P. Møller Holding, der allerede ejer flere leverandører til samme industri, som en oplagt køber af Polytech, som Verdane angiveligt går efter at sikre sig et milliardbeløb for.

Det har ikke været muligt for Insidebusiness at få en kommentar fra Verdane, som i 2016 købte Polytech og to andre danske virksomheder i vindindustrien gennem sin ottende fond, Verdane Capital III.

De to andre virksomheder var JSB Group og Jupiter Group, i dag Jupiter Bach efter sin fusion med Thy-baserede Bach Composite Industry i 2017.

JSB Group blev allerede i efteråret 2018 solgt til den schweiziske industrikoncern Gurit for over 500 mio. kr., mens sidstnævnte ligesom Polytech fortsat er i porteføljen.

Polytech leverer bl.a. beskyttelse til vindmøller mod hårdt vejr og måtte for få måneder siden fyre 80 medarbejdere, fordi flere kunder havde sænket deres forventninger.

Prissætning af alternativer rejser spørgsmål: Pensionsselskaber opskriver i rødt marked

Kapitalfond: Usikkerheder åbner for mere kreativitet i M&A-markedet

Copenhagen Infrastructure Partners vil rejse trecifret milliardbeløb til ny grøn megafond

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også