Dansk venturefond på opdagelse i fremtiden med OpenAI's Sam Altman

Klumme: Abbas Kazmi fra BlackWood Ventures investeringskomité interviewede Sam Altman, medstifter og CEO for OpenAI. BlackWoods CEO Bastian R. Larsen trækker hovedpunkterne fra interviewet op.
Sam Altman (tv.), medstifter af tech-virksomheden OpenAI, der står bag Chat GPT, bliver her interviewet af Abbas Kazmi, der sidder i ventureselskabet Blackwood Ventures' investeringskomité | Foto: Alex Antonioni
Sam Altman (tv.), medstifter af tech-virksomheden OpenAI, der står bag Chat GPT, bliver her interviewet af Abbas Kazmi, der sidder i ventureselskabet Blackwood Ventures' investeringskomité | Foto: Alex Antonioni
Af Bastian R. Larsen

I hjertet af London havde vi, hos BlackWood, det privilegium at interviewe pioneren Sam Altman, den anerkendte co-founder og CEO for OpenAI, der står bag Chat GPT. Han var i England i ni timer og havde tidligere på dagen mødt den britiske premierminister Rishi Sunak. Vi er beærede over at have haft vores egen Abbas Kazmi som vært for Altman i London til en indsigtsfuld og vidtrækkende diskussion

Altman mener, at fordelene ved superintelligens i høj grad opvejer risiciene og vil føre til hurtigere økonomisk vækst, flere jobs og potentielt større lighed. Indsigten fra denne samtale giver værdifulde perspektiver på de transformative teknologier, der former vores nutid og designer vores fremtid, og vi har i følgende kogt samtalen ned til fem hovedpunkter.

1) Investering i “Epic Tech”

Altman, der er kendt for sin støtte til ambitiøse tech-investeringer, argumenterede stærkt for at støtte banebrydende områder som AI og atomfusion. På trods af deres udefinerede og i mange tilfælde langsigtede tidslinjer har disse teknologier potentialet til fundamentalt at omforme vores verden, en filosofi, der resonerer hos BlackWood. Han var personligt mest begejstret for AI’s potentiale til at løse verdens mest avancerede videnskabelige problemer, hvilket ville fremskynde menneskets udvikling.

2) Omfavnelse af risiko bliver grundlag for innovation

I vores diskussion udvidede Altman sin vision til at omfatte vigtigheden af en kultur, der omfavner risiko. Han foreslog samfundsmekanismer som universel basisindkomst, der kunne fungere som sikkerhedsnet og opmuntre flere mennesker til at påtage sig innovative projekter. Det perspektiv vækker stor genklang i en verden, hvor overgangen til fjernarbejde og gig-økonomien, som blev fremskyndet af pandemien, understreger vigtigheden af modstandsdygtighed og tilpasningsevne over for usikkerhed.

3) At balancere innovation med ansvarlighed

Altmans indsigt i kunstig intelligens præsenterede et afbalanceret billede, hvor han både anerkendte dens enorme potentiale og de betydelige udfordringer, den medfører. Han understregede behovet for globale regler til at styre udviklingen og udbredelsen af avancerede AI-systemer, et perspektiv, der bliver mere og mere relevant, efterhånden som samfundet kæmper med bekymringer om databeskyttelse, algoritmisk bias og etisk brug af AI. Altman nævnte derudover, at OpenAI ønsker et tæt samarbejde med regeringen for at medigere og forhåbentlig undgå de risici, der forelægger, hvis teknologien går galt. Og hvis den går galt, vil den gå rigtig galt, afsluttede han.

4) Tilpasningsevne i lyset af forandring

Altman diskuterede de uundgåelige forandringer i joblandskabet i takt med den teknologiske udvikling. Men hans urokkelige tro på menneskets tilpasningsevne gav håb, for mulighederne for at genbruge vores færdigheder og skabe værdi på nye, uforudsete områder. Dette afspejles i det igangværende skifte mod livslang læring og opkvalificering, som er afgørende for at trives i en stadig mere automatiseret og AI-dreven verden. Han nævnte i den sammenhæng, at jobs nødvendigvis ikke vil gå tabt, men at forventningsniveauet til hvert job vil stige. Det er et optimistisk synspunkt, som mange, inklusiv os, deler på området. Men for at dette kan blive til virkelighed, er det nødvendigt at sikre, at den socioøkonomiske model i samfundet er klar til at tilpasse sig den nye virkelighed for, hvad et job skal være i en verden præget af AI.

5) At navigere på vejen mod Artificial General Intelligence

Altmans perspektiv på fremkomsten af AGI (Artificial General Intelligence) er særligt interessant. Han råder til en forsigtig og løbende implementering og udrulning af AGI og fremhæver kraftigt behovet for at decentralisere kontrollen for at forhindre monopolistiske tendenser. Disse indsigter stemmer overens med de igangværende diskussioner om AGI, der lægger vægt på gennemsigtighed, kontrol og etiske overvejelser i AI’s næste evolutionære fase. Dog er det vigtigt at notere at udviklingstempoet for generativ AI er noget hurtigere end det reguleringstempo, vi før har set. Der vil derfor blive en udfordring at holde reguleringstempoet for disse distruptive teknologier. 

Investeringer i lovende startups

Mens vi fortsætter med at rejse vores første fond, har samtalen med Altman bekræftet vores engagement i at støtte transformative teknologier og visionære iværksættere på tværs af landegrænser og teknologier. Med base i København, et paneuropæisk fokus og en AI-drevet screening-tilgang står vi i en position til at kunne investere i de mest lovende startups i deres helt tidlige fase. Denne unikke tilgang til venturemarkedet og vores vidtrækkende netværk, gør det muligt at fuldføre visionen om at støtte iværksættere på forkant med den teknologiske udvikling og hjælpe dem med at navigere i en verden, der udvikler sig hurtigere end nogensinde før

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også