Ny dansk venturefond lukker første runde med tocifret millionbeløb

Blackwood Ventures har udover flere kendte danske investorer omkring 1.200 business angels i en investorklub, der kan co-investere med ventureselskabet.
Bastian Larsen (i midten), adm. direktør, Blackwood Ventures, bestyrelsesformand Simon Stampe, tv., og Claus Stenbæk, da fonden blev lanceret i 2022. | Foto: Claus Sall
Bastian Larsen (i midten), adm. direktør, Blackwood Ventures, bestyrelsesformand Simon Stampe, tv., og Claus Stenbæk, da fonden blev lanceret i 2022. | Foto: Claus Sall

Det dansk-stiftede ventureselskab Blackwood Ventures har i en første closing rejst 70 mio. kr. 

Gruppen af investorer tæller navne som Henrik Rossing, kendt fra Fitness World, Wash World og My Home Box, Jakob Kjelgaard, stifter af multifamiliekontoret Core Capital i Luxembourg og Jesper Jarlbæk, investor og formand for bl.a. business angel-netværket Danban.

Dertil kommer en række yderligere og unavngivne privatpersoner og familiekontorer i Danmark og Schweiz, oplyser Blackwood Ventures, der er stiftet af Bastian Larsen, som har en fortid i kapitalforvalteren Blackrock.

Blackwood Ventures’ investeringsfokus er europæiske startups inden for cleantech, fintech og Web. 3.0 med potentiale til at revolutionere deres respektive industrier. Fonden, der er etableret som en paneuropæisk venturefond, har til formål at opbygge en portefølje af virksomheder med høj vækst, der har til hensigt at have en positiv indvirkning på samfundet, som det udtrykkes.

”Teamet har allerede foretaget to strategiske investeringer i de målrettede sektorer i Schweiz og Sverige. Derudover har fonden fire andre lovende investeringsmuligheder på vej, som vil blive annonceret senere,” siger Bastian Larsen, der også er CEO:

”Støtten fra vores investorer, som er yderst professionelle og erfarne, bekræfter troen på vores vision og styrken af vores team. Med denne fond er vi godt positioneret til at investere i de mest lovende startups i Europa og hjælpe dem med at opnå deres fulde potentiale.”

Investorklub

Blackwood Ventures, der har brugt fire måneder på at rejse de første 70 mio. kr., har også en investorklub kaldet Blackwood Capital Partners med over 1.200 business angels fra bl.a. Danban, som kan co-investere sammen med fonden i dens investeringer. 

Simon Stampe, der tidligere har solgt designvirksomheden Bloomingville, er bestyrelsesformand i Blackwood Ventures, mens Claus Stenbæk, managing partner i Keyhaven Capital Partners i London og tidligere Danske Bank, blev præsenteret som seniorrådgiver og del af holdet i oktober sidste år.

Da det nye ventureselskab blev annonceret, blev det oplyst, at målet var at rejse op mod 50 mio. euro, ca. 375 mio. kr., i alt, og at virksomheden vil screene mere end 300 startups om måneden gennem en en rigid udvælgelse af de bedste muligheder.

”Vi mener, at vores unikke tilgang til investering, som kombinerer AI-drevet screening, et diversificeret netværk af business angels og et team med dyb ekspertise inden for cleantech, fintech og Web 3.0, differentierer os i det europæiske venturekapitallandskab,” siger Simon Stampe.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også