Kendte danske iværksættere skyder penge i ny venturefond

En fransk duo har tilsagn fra en lang række kendte iværksættere og Vækstfonden i ny fond, der forventes at bruge en del af pengene i danske startups.
Bénédicte de Raphélis Soissan og Guillaume Durao udgør duoen bag den nye venturefond Emblem. | Foto: Emblem / PR
Bénédicte de Raphélis Soissan og Guillaume Durao udgør duoen bag den nye venturefond Emblem. | Foto: Emblem / PR

En ny, fransk-stiftet venturefond har i en første closing rejst 50 mio. euro, 372 mio. kr., med tilsagn fra en lang række iværksættere og investorer, heriblandt danske. Målet er en fond på i alt 75 mio. euro, knap 560 mio. kr, og det er ambitionen at investere i 25-30 selskaber, der er på tidlige stadier.

Vækstfonden, der nu er en del af Danmarks Eksport- og Investeringsfond, har som ankerinvestor givet tilsagn og det samme har over 70 franske og nordiske iværksættere bag selskaber som 3 Shape, Dixa, Falcon, Zendesk, Qonto, Pleo, Swile, Peakon og Spendesk, oplyser stifterne.

”Vi har valgt at fokusere på Frankrig og de nordiske lande, hvor tilstedeværelsen er størst og tech-miljøet fortsat indeholder uudnyttede muligheder på seed-stadiet,” siger Guillaume Durao, der sammen med Bénédicte de Raphélis Soissan udgør duoen bag fonden, døbt Emblem. 

Især førstnævnte har indgående kendskab fra tidligere til den danske venture- og iværksættermiljø. Bl.a. som M&A-rådgiver for danske Peakon og andre danske startups, og han har i en årrække arbejdet i Danmark.

De to stiftere forventer at lukke for tilsagn i tredje kvartal i år.

Selv om 2022 anses som et vendepunkt efter flere års optur for venturemarkedet blev året i Norden målt på handelsværdier alligevel det næstbedste år nogensinde for venturefondene. Kun overgået af året før, hvor det svenske marked var den store trækhest. Et marked, som ifølge Pitchbook har udviklet sig til et europæisk kraftcenter for venturekapital de sidste fire år og i Europa kun overgået af London, Paris og Berlin.

People Ventures

For få måneder siden annoncerede People Ventures, at den har rejst over halvdelen af sin målsætning om 750 mio. kr. i sin nye nordiske fond, der er et partnerskab med familiekontorerne Zibra Family Office, North East Family Office, Følsgaard Family Office, Lind Family Holding og Vækstfonden. 

Fonden er øremærket investeringer i lovende start-ups, der udvikler løsninger særligt inden for digital sundhed og SaaS-løsninger til B2B-markedet. Fonden investerer fra start med ca. 60 procent i Danmark og 40 procent i resten af Norden.

People Ventures blev lanceret i maj 2021. familieformuen blev skabt på salget af teleselskabet Globalconnect, som Claus Zibrandtsens far, Niels Zibrandtsen, solgte for et milliardbeløb i 2016.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også