KapitalWatch

Klimafond skyder millioner i Bjarke Ingels-startup

Klimafonden 2150, som er lanceret af ejendomsselskabet Nrep, er hovedinvestor i en runde, der sikrer startuppen Nabr et trecifret millionbeløb. Amerikanske Nabr er bl.a. stiftet af Bjarke Ingels, hvis arkitektfirma også er blandt investorerne. (Rettet)

Den danske artiket Bjarke Ingels, som med arkitektfirmaet BIG har sat sit aftryk på byer og steder over hele verden | Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix

(Rettet 01.08.22: Tidligere fremgik det af både rubrik og underrubrik, at 2150 er en fond under Nrep. Selvom Nrep har lanceret fonden er dette dog ikke tilfældet, i stedet er 2150 en selvstændig enhed.)

Klimafonden 2150, som det danske ejendomsselskab Nrep lancerede sidste år, har taget teten i amerikanske Nabrs seneste investeringsrunde.

Runden indbringer startuppen et samlet beløb på 48 mio. dollar, svarende til ca. 350 mio. kr., og er den fjerde investeringsrunde, som 2150 alene i år har stået i spidsen for.

Nabr blev stiftet for knap et år siden af et erfarent trekløver, der tæller den danske arkitekt Bjarke Ingels, Roni Bahar, der tidligere har siddet på en toppost i kontorfællesskabet Wework, og Nick Chim med en fortid hos Google.

Nick Chim var bl.a. også med til at omdanne startuppen Flux fra et Google-projekt til en selvstændig virksomhed. Flux stod bag en softwareløsning til udveksling af data mellem de involverede parter i en byggeproces og havde bl.a. den amerikanske venturefond Andreessen Horowitz i ryggen.

Netop den erfarne stifterkreds er ifølge 2150 en af årsagerne til, at klimafonden har valgt at investere i Nabr.

Det fremgår af en meddelelse fra fonden, som er sat i verden for bl.a. at investere i teknologiske løsninger med potentiale til at fremme byers grønne udvikling.

Og det er netop byudvikling, som Nabr har fokus på.

Ifølge 2150 med en løsning, som ”gentænker måden, vi designer, bygger og finansierer by-beboelse i tråd med kunderne, miljøet og interessenterne i det lokalsamfund, som det håber at transformere.”

Nabr har således udviklet en softwareplatform, der lader folk købe og designe deres egne hjem i nye byggeprojekter og samtidig tilbyder dem finansieringsmuligheder.

Derudover hjælper platformen med at sætte ordrebogen bagved projektet i system for virksomheden bag projektet.

Det første projekter, der bruger Nabrs platform, bliver opført i den amerikanske by San Jose. Her er den tilknyttet et projekt bestående af tre højhuse, som i øvrigt af designet i samarbejde med Bjarke Ingels’ arkitektfirma, Bjarke Ingels Group, også kendt som BIG.

Hidtil har interesserede kunne skrive sig op på en venteliste for en mulighed for at få adgang til projektet. Med kapitalen fra den nye runde i ryggen, går det ind i en ny fase.

”I vores næste fase begynder vi at interagere og handle med kunder og beboere,” fortæller Nabr-medstifter og adm. direktør, Roni Bahar, til San Jose-mediet Mercury News.

Anden millionrunde på kort tid

Det fremgår ikke af 2150’s meddelelse, hvorvidt andre investorer har deltaget i Nabrs runde, eller hvem de i så fald er. 2150 er dog ikke startuppens eneste investor.

Det gælder bl.a. også den New York-baserede venturefond Zigg Capital, som stod i spidsen for Nabrs forrige investeringsrunde, en seed-runde på 14 mio. dollar, ca. 100 mio. kr.

Seed-runden blev rejst i december og havde også deltagelse af det San Francisco-baserede investeringsselskab Divcowest og Robert Wennett, der står i spidsen for ejendomsudvikleren UIA Management, som Bjarke Ingels’ arkitektfirma tidligere har samarbejdet med.

Som tidligere nævnt er Nabrs runde den fjerde, som 2150 har stået i spidsen for hidtil i år og samtidig, så vidt vides, fondens sjette investering i år. Senest var 2150 med i den svenske klimabogholder Normatives b-runde.

2150 lukkede i efteråret for tilslutning til sin første fond med to mia. kr. fra en kreds af investorer, der bl.a. tæller Chr. Augustinus Fabrikker, Novo Holdings, den norske stats klimafond Nysnø og bilproducenterne BMW og Toyota.

Bjarke Ingels sidder i øvrigt i 2150’s advisory board.

Klimafond og Peakon-stifter geninvesterer i svensk CO2-software

Klimafond har taget teten i flere investeringsrunder

Internationale sværvægtere skyder milliarder i højrisikabel dansk klimafond

Mere fra KapitalWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch