Vækstfonden i spidsen for ny investering i dansk smagsstartup

Smagsstartuppen Reduced har rejst et tocifret millionbeløb til videre udvikling i en runde med Vækstfonden i spidsen og deltagelse af flere venturefonde. Særligt udbygningen af startuppens produktionsanlæg er kapitaltung, forklarer medstifter.
Stifterne af Reduced, William Anton Lauf Olsen (tv.) og Emil Munck de Voss | Foto: Reduced / PR
Stifterne af Reduced, William Anton Lauf Olsen (tv.) og Emil Munck de Voss | Foto: Reduced / PR

Den danske smagsvirksomhed Reduced har rejst knap 22 mio. kr.

Vækstfonden bidrager med knap ni mio. kr. i runden, der også har deltagelse af Hellerup-baserede Vår Ventures, der er ny investor i virksomheden, samt de eksisterende investorer Rockstart og Pollen Capital.

Det oplyser Vækstfonden i en pressemeddelelse.

Hos hollandsk-stiftede Rockstart er investeringen i Reduced lavet gennem venturefondens Agrifood-fond, som også har Vækstfonden i ryggen.

Den nye kapitalindsprøjtning kommer mindre end et år, efter virksomheden rejste godt 2,9 mio. kr. i en preseed-runde med netop Rockstart i spidsen.

Dengang lød det, at pengene bl.a. skulle bruges på opførelsen af nye produktionsfaciliteter og en udvidelse af distributionsnettet. Et arbejde, som Reduced fortsætter, samtidig med at virksomheden skal på jagt efter nye medarbejdere.

”Vækstfondens investering gør en stor forskel for Reduced, for det er kapitaltungt at udbygge produktionsanlæg med flere og større bioreaktorer. Med investeringen kan vi også komme i gang med at finde flere dygtige folk til vores hold,” lyder det bl.a. fra medstifter Emil Munck de Voss i meddelelsen.

Reduced blev stiftet i 2020 og har udviklet et udvalg af smagsforstærkere, som virksomheden fremstiller af bl.a. protein og grøntsager, der er tilovers i fødevareindustrien og landbruget og alternativt ville blive kasseret.

Blandt Reduceds produkter er en række forskellige fonder, f.eks. en hønse- og en kalvefond, samt en umamisauce, der alt sammen bliver produceret på virksomhedens faciliteter i Københavns Nordhavn.

Produkterne er henvendt til både private forbrugere og professionelle og er skabt med en underliggende målsætning om at være med til at reducere mad- og råvarespild.

Ifølge Børsen er Reduced derfor også en del af en stigende tendens, hvor stadig flere investeringer går til bæredygtige virksomheder.

Tal fra Vækstfonden viser, at ventureinvestorer i 2021 skød samlet 833 mio. kr. i disse i Danmark. En stigning fra 234 mio. kr. i 2020.

Vækstfonden har også selv skruet op for sine investeringer på området, der sidste år endte i 1,6 mia. kr., hvilket ifølge Børsen var ca. en mia. kr. mere end i 2020.

Rockstart rejser trecifret millionbeløb i energi-fokuseret fond

Hollandsk investeringsfond skyder penge i dansk smagsstartup

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også