Norsk venturefond vil indtage Danmark med ny trecifret millionfond

Norske Snö Ventures vil med en ny trecifret millionfond og prominente investorer i ryggen udvide sin forretning med fysisk tilstedeværelse i bl.a. Danmark. Venturefonden er allerede i dialog med flere danske virksomheder.
Holdet bag Snö Ventures, fra venstre: Kremena Tosheva (investment associate), Magne Uppman (medstifter og ledende partner), Max Samuel (partner) og Teodor Bjerrang (medstifter) | Foto: Snö Ventures / PR
Holdet bag Snö Ventures, fra venstre: Kremena Tosheva (investment associate), Magne Uppman (medstifter og ledende partner), Max Samuel (partner) og Teodor Bjerrang (medstifter) | Foto: Snö Ventures / PR

Oslo-baserede Snö Ventures gør klar til at udvide sin organisation med fysisk tilstedeværelse i flere nordiske lande, herunder Danmark.

Det oplyser venturefonden i forlængelse af lanceringen af sin nye fond på 100 mio. dollar, svarende til mere end 610 mio. kr.

Snö Ventures, der blev stiftet 2015, har fokus på fremadstormende tech-selskaber og har i skrivende stund en portefølje bestående af otte norske virksomheder.

Med den nye fond udvider venturefonden sit fokus til hele Norden.

Ifølge Magne Uppman, der er medstifter og ledende partner i Snö Ventures, er det nødvendigt at være tæt på og knytte stærke bånd til miljøerne, man investerer i. Derfor er det et naturligt skridt for venturefonden at udvide sin fysiske tilstedeværelse, sideløbende med at den breder sit fokus ud over de norske grænser.

"På den måde kan vi finde de bedste selskaber tidligt og støtte dem på en god måde, efter vi har investeret. Vi har altid haft fokus på stifterne og bidrager med meget i selskabernes vækstfase. Det vil vi også gøre i Danmark," siger han og kalder fonden for "sektoragnostisk."

"For os handler det først og fremmest om at finde de stærkeste teams, som vi tror kan skabe en virksomhed med global succes," siger han.

Prominente investorer i ryggen

Fonden, som Snö Ventures netop har lanceret, er venturefondens anden. Den er blevet rejst med støtte fra bl.a. amerikanske Peter Thiel, der i sin tid var med til at stifte betalingstjenesten Paypal. Thiel er samtidig blevet strategisk partner i fonden.

Derudover har Christian Agerup, medstifter af Northzone Ventures, Eilert Hanoa, adm. direktør i Kahoot, det norske investerings-selskab Investinor og pensionsselskabet KLP, samt en række andre investorer fra både Europa og USA, også skudt penge i fonden.

Ifølge Magne Uppman ligger Snö Ventures' indledende investeringer i niveauet 4-30 mio. kr., og fonden forventer at lave op mod 20 investeringer på tværs af de nordiske lande i løbet af de næste tre til fem år.

Det efterlader ifølge fondens ledende partner "betydelig opfølgningskapital," som skal investeres i de virksomheder, der udvikler sig bedst.

Snö Ventures har ikke sat specifikke mål for, hvor mange investeringer den ønsker at lave i hvert af de nordiske lande, men Magne Uppman forventer, at "en del af dem" falder i Danmark.

"Vi leder allerede efter første investering i Danmark og snakker ugentligt med flere nye danske virksomheder," siger han.

Vil knytte Norden tættere sammen

Fysisk er Snö Ventures ikke til stede i Danmark endnu, men det sker i løbet af de næste måneder, lyder det fra Magne Uppman, som tilføjer, at tilstedeværelsen skal tjene flere formål.

"Nordiske startup-investeringer er ekstremt fragmenterede. Svenskerne investerer næsten udelukkende i Sverige, danske investorer i Danmark osv. Vi vil gerne bidrage til et øget samarbejde på tværs at landegrænserne, så kapital, talent, partnerskaber og kompetencer kan bevæge sig mellem de nordiske lande på en endnu bedre måde," siger Snö Ventures ledende partner og fortsætter:

"Derudover ønsker vi at knytte Norden tættere til det øvrige Europa og USA. Vi er allerede en stærk lokal partner for mange af de største internationale venture- og vækstfonde, og det vil vi videreudvikle på til glæde for mange nordiske tech-selskaber."

Norsk banks venturearm tror på nye danske investeringer inden for "rimelig tid"

Triton klar med ny milliardfond – ser også på danske virksomheder 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også