KapitalWatch

Medie: Aktionærer afviser Black Swan-stifters tilbagekøbsforsøg

Black Swan-stifteren, Christian Lindekilde, har forsøgt at købe aktier tilbage af flere investorer omkring venturefonden. Dog uden held.

Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix

Stifteren af venturefonden Black Swan Equity Partners, Christian Lindekilde, har uden held forsøgt at tilbagekøbe aktier fra flere investorer.

Det skriver Børsen, som har talt med en række af dem. De har valgt at være anonyme, men fortæller alle til mediet, at de har afvist at sælge deres aktier til Black Swan-stifteren – enten fordi hans tilbud var for lavt, eller fordi de slet og ret frygter ikke at få deres penge.

En, som dog godt vil stå frem, er milliardæren Karsten Ree. Han fortæller, at Christian Lindekilde tilbød 750.000 kr. for milliardærens aktier i Black Swan. Karsten Ree skød selv fem mio. kr. i venturefonden i 2017 og afviste derfor Lindekildes tilbud.

"Det var så billigt, at jeg blev fornærmet," siger Karsten Ree til Børsen.

Store tab

Det er tidligere kommet frem, at Christian Lindekilde er taget under personlig konkursbehandling i Sø- og Handelsretten. Det skete på baggrund af et lånemellemværende mellem Black Swan-stifteren og nogle af investorerne omkring venturefonden.

Samtidig har venturefonden været hårdt ramt af coronavirussens indtog.

I det senest offentliggjorte regnskab fremgår det, at fonden har tabt 80 mio. kr., herunder nedskrivninger for i alt 77 mio. kr. på fondens syv selskaber.

Særligt Black Swans største investering i virksomheden Taxeo, der tilbyder forretningsrejsende en nem måde at få refunderet moms på deres omkostninger, har haft det svært.

Medie: Stifter af venturefond under konkursbehandling

Venturefond ramt af stort tab 

Mere fra KapitalWatch

Dansk brintkomet på vej mod milliardnotering

Danske Green Hydrogen Systems, der har venturefonden Nordic Alpha Partners som hovedaktionær, arbejder i øjeblikket sammen med flere investeringsbanker på at forberede en børsnotering af selskabet. Det fortæller flere kilder til Finans, som skriver, at børsnoteringen kan blive den største siden Netcompanys i 2018.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)