KapitalWatch

Bestseller-ejer køber op i studiebogsplatform

Efter stifteren blev købt ud af Lix i slutingen af 2019, har Anders Holch Povlsen købt op endnu en gang og nu taget kontrol over den digitale studieplatform.

Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har endnu en gang købt op i studiebogsplatformen Lix Technologies og i den forbindelse taget kontrol over selskabet. Det skriver Finans.

Konkret har han øget sit ejerskab fra 48 til 81 pct. gennem en kapitaltilførsel på 15,4 mio. kr. ved kontant indskud og gældskonvertering fra ejerkredsen.

"Der har været en mulighed for investorerne for at konvertere mellemværender samt indskyde ny kapital. Dette har Brightfolk (Holch Povlsens investeringsselskab, red.) sammen med flere andre investorer valgt at gøre med henblik på at understøtte selskabets videre udvikling," udtaler Lise Kaae, adm. direktør i Anders Holch Povlsens koncern, Heartland, til Finans.

Det sker, efter stifter og nu tidligere direktør for den digitale studiebogplatform Camilla Hessellund Lastein blev købt ud af Lix i slutningen af 2019.

Camilla Hessellund Lastein stiftede Lix Technologies i 2015 og var indtil sin udtræden af selskabet adm. direktør for den digitale startup og all-you-can-eat platform, der er baseret på en abonnementsmodel og tilbyder studerende adgang til tusindvis af digitale studiebøger.

Hun blev afløst af medstifter Kasper Krogh Enggaard på direktør-posten.

Siden opstarten har flere investorer købt sig ind i Lix Technologies heriblandt Anders Holch Povlsen, der i 2017 investerede 34 mio. kr. i platformen.

Mere fra KapitalWatch

Kapitalfond ønsker langvarigt ejerskab af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der har været ejer af Esvagt siden 2015, ønsker at lægge endnu flere år til ejerskabet af offshore- og vindrederiet. Sådan lyder det fra fonden, som i sidste uge blev eneejer af rederivirksomheden.

Mia Wagner lancerer ny investeringsklub

Nordic Female Founders med Mia Wagner og Anne Stampe i spidsen har stiftet Investor Club. Målet er at øge diversiteten i dansk erhvervsliv. "Jeg kan ikke blive ved med at vente på, at tingene sker af sig selv," lyder det fra Mia Wagner.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)