KapitalWatch

"Vi skal være Ørsted med Vestas indeni"

Vækstfondens mangeårige direktør Christian Motzfeldt har taget over som formand for Better Energy, som han vurderer kan blive årtiets store vækstsucces. Men der er behov for massiv kapitaltilførsel.

Foto: Vækstfonden/PR

Ambitionsniveauet hos Better Energy fejler ikke noget. Efter blot få års eksistens har projektudvikleren droppet tanken om statsstøtte som et fortidslevn og taler nu åbent om at opføre solparker på adskillige gigawatt i såvel Danmark som andre nordeuropæiske lande. Mens planen ikke længere er blot at sælge parkerne fra til investorer, men i høj grad også selv at drive dem som et decideret energiselskab.

Den ekspansion skal hjælpes på vej af Christian Motzfeldt. Efter igennem 18 år at have stået i spidsen for statens finansieringsfond, Vækstfonden, har han nu sat sig for bordenden hos Better Energy i sin første formandspost siden stoppet i sommer. Og planen er ikke at stå på bremsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Eir Ventures har rejst over 900 mio. kr.

Life science-fonden Eir Ventures gik sidste år i luften med et håb om at rejse 100 mio. euro inden for et år. Lidt over et år senere har fonden rejst 122,3 mio. euro, svarende til 900 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)