KapitalWatch

Venturefonde er blevet en nødvendighed for danske iværksættere

Flere venturefonde har fået øjnene op for den danske iværksætterscene. Det betyder også, at flere iværksættervirksomheder bliver trukket ud af landet.

De danske selskaber, som har en værdi på over en milliard dollars, er stort set alle rykket til udlandet i dag. Just-Eat er for eksempel børsnoteret i London. | Foto: Toby Melville/REUTERS / X90004

Udenlandske venturefonde har kastet sig over Danmark. I hele 2016 blev der investeret 702 mio. kr. i det danske venturemarked, mens der i første halvår af 2019 blev investeret til 1.940 mio. kr. i det danske venturemarked. Det skriver Finans.

"Det er på alle måder gode nyheder for danske iværksættere, at der aldrig før har floreret så meget risikovillig kapital. Men tallene er også et bevis på, at udenlandske venturefonde er blevet en nødvendighed for det danske iværksættermiljø," siger underdirektør i brancheforeningen for venture- og kapitalfonde og business angels, Gorm Boe Pedersen, til Finans.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Mia Wagner lancerer ny investeringsklub

Nordic Female Founders med Mia Wagner og Anne Stampe i spidsen har stiftet Investor Club. Målet er at øge diversiteten i dansk erhvervsliv. "Jeg kan ikke blive ved med at vente på, at tingene sker af sig selv," lyder det fra Mia Wagner.

Kapitalfond ønsker langvarigt ejerskab af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der har været ejer af Esvagt siden 2015, ønsker at lægge endnu flere år til ejerskabet af offshore- og vindrederiet. Sådan lyder det fra fonden, som i sidste uge blev eneejer af rederivirksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)