KapitalWatch

Venturefonde

Hollandsk investeringsfond skyder penge i dansk smagsstartup

Investeringsfonden Rockstart, der i sin landbrugs- og fødevarefond har opbakning fra bl.a. Vækstfonden og Arla, er klar med ny investering i dansk smagsstartup. Startuppen vil bruge en del af pengene på at udvide sine produktionsfaciliteter.

Har Lars Tvede nøglen til kapitalfondenes vækstmodeller?

Finansmanden og iværksætteren Lars Tvede har store forventninger til sit medie- og researchselskab Supertrends, der er klar til lancering med nye investorer. "Nogle gange har jeg kørt helt solo, og det har været en fejl hver gang, undtagen i mit personlige investeringsselskab," siger Lars Tvede.

Klumme: Flere udenlandske investeringer skal omkring myndighedernes bord

Når udenlandske investorer fra 1. september investerer i Danmark, skal Erhvervsstyrelsen godkende det, hvis der er tale om "kritisk infrastruktur". Men definitation af, hvad det er, er uklar, lyder det fra advokatfirmaet Plesner i denne klumme. Ny præ-screening skal hjælpe virksomhederne.

Rolf Kjærgaard: Derfor er der brug for en tredje milliardfond

Statens vækstfond har foreløbig fået tilsagn på 1,5 mia. kr. eller halvdelen af den samlede kapital på op mod tre mia. kr. i Dansk Vækstkapital III.  Og der er fortsat behov for en investeringsmodel med stor statsligt engagement, mener Vækstfondens adm. direktør Rolf Kjærgaard.

Kapitaltilførsel trækker ud i flere selskaber

Flere ekspansionslystne danske firmaer jagtede store kapitalindsprøjtninger, der skulle være på plads inden sommerferien. Men tilførsel af nye risikovillige millioner trækker ud - planerne er dog fuldt intakte.

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)