Softwareselskabet Speedrecruiters går konkurs

Speedrecruiters, der tidligere har måttet droppe en børsnotering, er nu gået konkurs, fordi salget af rekrutteringssoftware er vokset for langsomt.
Speedrecruiters nåede aldrig ind på Nasdaqs vækstbørs for små selskaber, First North. | Foto: Google Maps
Speedrecruiters nåede aldrig ind på Nasdaqs vækstbørs for små selskaber, First North. | Foto: Google Maps
af marketwire

For halvandet år siden forsøgte softwareselskabet Speedrecruiters at rejse næsten 30 mio. kr. ved en børsnotering på vækstbørsen First North, der skulle booste salget af selskabets egenudviklede software til rekrutteringsbranchen. Nu er selskabet erklæret konkurs, skriver Børsen.

”Omsætningen er kommet for langsomt i forhold til omkostningerne, som blandt andet har været for høje grundet den mislykkede IPO (børsnotering, red.). Det er særdeles ærgerligt. Platformen, investorerne og medarbejderne i selskabet havde fortjent en bedre udvikling. Det havde været der, hvis IPO’en var lykkedes,” skriver Jesper Møller, der ejer 5-15 pct. af Speedrecruiters, til Børsen.

Selv om børskandidaten lovede eksplosiv vækst, var Speedrecruiters op til børsnoteringen udsat for en heftig debat på de sociale medier på grund af risikofaktorerne ved aktien. Der blev blandt andet peget på, at omsætningen forud for børsnoteringen lød på 2,3 mio. kr. med et underskud på 1 mio. kr.

”Jeg synes, de er for tidligt på den. Det havde været bedre, hvis de havde ventet et års tid med en børsnotering. Usikkerheden stiger, når man arbejder med små tal,” udtalte investoren Jens Løgstrup op til den planlagte børsnotering.

I det seneste regnskab fremgår det, at den mislykkedes børsnotering har været dyrt for Speedrecruiters, da det samlede underskud lød på 9,5 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også