KapitalWatch

Pensionskasser siger nej til ny statslig fond

Ifølge erhvervsminister Simon Kollerup (S) er de private investorers interesse for at deltage på kommercielle vilkår i en ny turistfond ikke til stede på nuværende tidspunkt, skriver Insidebusiness.

Foto: Jens Dresling

Regeringens ambitioner om en ny statslig milliardfond anført af Vækstfonden, der skal investere to-fire mia. kr. i turismebranchen, får en kold skulder af landets pensionskasser. Det skriver Insidebusiness.

”Vækstfonden har oplyst mig om, at det er vurderingen, at de private investorers interesse for at deltage på kommercielle vilkår ikke er til stede på nuværende tidspunkt,” skriver erhvervsminister Simon Kollerup (S) i et svar til Dansk Folkeparti på spørgsmålet om, hvornår investeringsfonden kan forventes at blive realiseret.

Pensionskassernes skepsis skyldes ifølge Insidebusiness’ oplysninger især de vilkår, som staten lægger op til for at medinvestere i Dansk Turismekapital. Regeringen kræver, at pensionskasserne medinvesterer i Dansk Turismekapital på lige vilkår med Vækstfonden og dermed deler risikoen med staten.

Pensiondanmark takker nej til Vækstfondens nye fond: Vi er blevet for store

Ny Vækstfonden-forvaltet milliardfond gav tilsagn til 11 fonde i første leveår

Mere fra KapitalWatch

Børskandidat når i mål med kapitalrejsning

Vækstbørs: Ejendomsselskabet Swiss Properties Invest rejser 215 mio. kr. og når i mål med kapitalrejsningen. Tegningsperioden sluttede mandag og resulterede i en beskeden overtegning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch