KapitalWatch

Statsfonde

Statsfond indgår aftaler om crowdlending

EKF's aftaler med to af landets største platforme for crowdlending, Flex Funding og Lendino, betyder, at danske eksportvirksomheder kan få op til halvdelen af finansieringen fra statslig eksportkredit.

Nye millioner i kassen gør kræftselskab klar til offensiv

Aktionærerne i danske Nanovi, der bl.a. tæller Vækstfonden og Coloplast-arving øger deres engagement i selskabet, der efter at være blevet stoppet midlertidigt under coronakrisen igen kan sætte fart på lanceringen af dets første produkt til mennesker.

Vækstfonden har opbygget grøn pipeline på tre mia. kr.

Milliarder fra grøn fremtidsfond begynder for alvor at flyde ud til cleantech- og andre grønne virksomheder. Vækstfonden har brugt 2020 på dialog med virksomheder om både investeringer og lån, siger adm. direktør Rolf Kjærgaard til KapitalWatch.

Ventureselskaber udløser stor gevinst for staten

De økonomiske resultater af statens engagement i flere hundrede mindre virksomheder er formentlig langt bedre, end man politisk forestillede sig, vurderer Lars Stigel, adm. direktør i ventureselskabet Capnova A/S.

Vækstfonden har sat sig på halvdelen af ventureinvesteringer i Danmark

Vækstfonden spiller en hidtil uset rolle i kampen for at holde danske virksomheder i omdrejninger under coronakrisen. Sidste år fyldte fonden ca. 20 pct. af ventureinvesteringerne i Danmark, i år er fondens andel mere end fordoblet, fortæller den adm. direktør Rolf Kjærgaard i et interview med KapitalWatch.

Opstartsselskab satser på medvind fra Alzheimers-studie med Novo-middel

Danske Kariya Pharma rykker frem mod fase 1 med et middel mod Alzheimers sygdom, der udnytter nogle af de samme mekanismer, som Novos GLP-1-midler. Selskabet satser nu på at skabe ekstra interesse omkring projektet, efter en stor Alzheimers-konference, hvor netop GLP-1 har været i spotlyset. innovationsfonden har bidraget med kapital - men der skal mere til.

Kapital Watch trial 14 dage

Seneste nyt

Jobs

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch