KapitalWatch

Statsfonde

Flere investorer bag millioninvestering i digital platform

Den digitale platform Knowledge Gate Group har rejst et samlet millionbeløb i en runde med deltagelse af flere business angels og Vækstfonden. Platformen skal give life science-virksomheder lettere adgang til specifik viden på området.

Vækstfonden blandt nye investorer i grøn iværksætter

Den danske startup-virksomhed Legacy har rejst kapital fra flere nye investorer. En af dem er Vækstfonden, som også får selskab af et familiekontor i ejerkredsen. Investeringen skal bl.a. imødekomme en stigende efterspørgsel på CO2-beregning.

Pensionskasser siger nej til ny statslig fond

Ifølge erhvervsminister Simon Kollerup (S) er de private investorers interesse for at deltage på kommercielle vilkår i en ny turistfond ikke til stede på nuværende tidspunkt, skriver Insidebusiness.

Dansk Vækstkapital sender knap halvdelen af midlerne til udlandet

Investeringerne gennem de Vækstfonden-forvaltede fonde i Dansk Vækstkapital går i høj grad til udenlandske virksomheder på trods af et erklæret fokus om at understøtte danske vækstvirksomheder og jobskabelse. Vækstfonden fastholder, at udenlandske investeringer også giver gevinst for danske virksomheder.

Flere fonde med i salg af dansk e-sportsplatform

E-sportsplatformen Gamerzclass, der bl.a. har venturefonde i ejerkredsen, er blevet solgt til en amerikansk platform. Flere af investorerne følger Gamerzclass over i det nye selskab. ”Det er et drømmescenarie for os,” fortæller adm. direktør.

Exit trækker kapitalfonds overskud i vejret

Kapitalfonden Vækst-Invest med bl.a. Vækstfonden i investorkredsen har flere salgsmodne selskaber i porteføljen. Et enkelt frasalg bidrager med hovedparten af 2021-overskuddet i Vækst-Invest, der dog har udfordringer i to virksomheder.

Vækstfonden sender milllioner i nye robot-startups

Vækstfonden forventer også i år at finansiere et tocifret antal unge robotselskaber. ”Der er en stor og livlig underskov af vanvittigt spændende virksomheder,” siger partner Lars Rønn. Robotselskaberne har over en årrække hentet et samlet milliardbeløb.

Børsnotering trækker exitoperatørs overskud i vejret

Syddansk Innovation fortsætter driften ind i 2023, men skal snart tage stilling til, hvad den videre fremtid for det statslige innovationsmiljø skal være. Det fortæller adm. direktør oven på et ”meget tilfredsstillende” resultat i 2021.

Kantar opkøber dansk tech-virksomhed

Den britiske konsulentvirksomhed Kantar, med amerikanske Bain Capital som hovedaktionær, har opkøbt dansk softwarevirksomhed. Den danske virksomhed har selv flere fonde i ejerkredsen, herunder Vækstfonden og Heartcore Capital.

1 - 25 af 258

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch