KapitalWatch

Overskud boomer hos M&A-rådgivere: Partnere deler 168 mio. kr. i udbytte

Clearwater Internationals ti partnere har trukket kontant belønning ud for deres arbejde i 2021.

Overskuddet for rådgiverselskab blev historisk stort som følge af ekstra mange virksomhedshandler. | Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix

Såvel omsætning som indtjening skød opad med raketfart for M&A-rådgiverselskabet Clearwater International K/S i 2021.

Omsætningen blev firedoblet fra 73 mio. kr. i 2020 til 254 mio. kr. sidste år - og indtjeningen fulgte med i så høj grad, at overskuddet efter skat lød på mere end 168 mio. kr. Det skriver Børsen.

Samtlige millioner har de ti partnere i selskabet nu hevet ud til udbytte, hvilket betyder, at de i gennemsnit har fået 16,8 mio. kr. oveni deres almindelige løn.

Selskabet hører hjemme i Aarhus, men har også kontorer i København. Sidste år rådgav man blandt andre Kaffekapslen, GolfExperten, Pixelz og N’Age, da disse blev solgt helt eller delvist.

Lars Rau Jacobsen har ikke ønsket at stille op til interview om regnskabet med Børsen. I stedet henviser han til følgende kommentar på selskabets hjemmeside:

“Opkøbsaktiviteten har været høj på tværs af de fleste sektorer, men der har været områder, hvor appetitten har været specielt høj. Især inden for e-commerce, hvor covid-19 accelererede konverteringen fra fysisk til online handel, og hvor der har været øget fokus på digitalisering,” lyder det.

”2021 blev også et år i rekordernes tegn i Clearwater International, hvor vi havde det store privilegium at rådgive ved 31 virksomhedsoverdragelser i Danmark. Det er det højeste antal transaktioner, vi har gennemført på et år nogensinde,” bemærker Lars Rau Jacobsen.

Lars Rau Jacobsen over stafetten fra John Jensen, der trådte ud af partnerkredsen ved årsskiftet, fordi han selv ønsker at investere i virksomheder.

Ledende partner siger farvel til M&A-rådgiver: Vil selv investere i virksomheder

Clearwater tæller 43 ansatte i selskabet, der ejes af de ti partnere med mellem 5 og 15 pct. af aktierne hver især.

Mere fra KapitalWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch