KapitalWatch

Dansk vindleverandør går på børsen

Med ambitionen om at lægge på markedslederskab og udvide forretningen globalt vil smøringspumpeproducenten Hove rejse ny kapital på børsen. På få år skal omsætningen fordobles, konstaterer direktør.

Med sine blot 32 år kan Hoves direktør, Maja Vonsild Jørgensen, blive blandt de yngste topchefer for en børsnoteret, dansk virksomhed. | Foto: Hove AS

Der er en række fællestræk blandt størstedelen af de nordiske vedvarende energivirksomheder, der de seneste år er gået på børsen. Typisk er det relativt nystartede virksomheder, der satser på hypede, men ganske uprøvede teknologier som især Power-to-X, og i hovedreglen foregår noteringen i Norge.

Intet at dette gælder imidlertid for den seneste danske børskandidat. I godt 20 år har Hove udviklet og produceret noget så umiddelbart usexet som fedtsmøreapparater især til brug i vindmøller, og med efter eget udsagn 40 pct. af det globale marked er virksomheden fra Glostrup allerede nu den førende i sit segment. Men den position skal nu udbygges med en notering på Nasdaq First North i København.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Techvirksomheden Usertribe vil rejse 190 mio. inden årets udgang

Virksomheden Usertribe, der laver kundeanalyser via ansigtsgenkendelse og kunstig intelligens, vil rejse 190 mio. kroner inden årets udgang. Pengene skal bruges til at fordoble antallet af ansatte og opkøbe konkurrenterne. Men en børsnotering er ikke en mulighed.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)