KapitalWatch

Catacap-stifter: Bankerne har strammet skruen

Bankerne er blevet mere tilbageholdende med at låne penge til kapitalfonde til køb af virksomheder. Det gælder især i detailsektoren, fortæller Catacap-stifter Vilhelm Hahn-Petersen til Børsen.

Vilhelm Hahn-Petersen, der er stifter og partner i kapitalfonden Catacap, oplever, at bankerne holder igen med lån i forbindelse med virksomhedshandler | Foto: Catacap

Bankerne holder igen med at låne penge ud, når kapitalfonde skal bruge finansiering i forbindelse med virksomhedsopkøb.

Sådan lyder det fra Vilhelm Hahn-Petersen, der er stifter og partner i kapitalfonden Catacap.

”Det bliver sværere, når det handler om forbrugerrettede virksomheder. Jo længere du kommer ud i detailledet, jo mere forsigtige er bankerne i forhold til at yde lån,” siger han til Børsen.

Vilhelm Hahn-Petersen siger, at det f.eks. kan komme til udtryk ved, at kapitalfonde før sommerferien ville kunne få lån svarende til 4-4,5 gange driftsindtjeningen (ebitda) på en virksomhed, mens det nu er nede på omkring tre gange.

Han forklarer, at Catatap også selv er forbeholden med at købe virksomheder i detailsektoren i øjeblikket.

Kapitalfonden har i sin anden fond, Catacap II, allerede to forbrugerrettede virksomheder. Det er barkæden Rekom, som sidste år rundede en omsætning på en mia. kr., og Luxplus, der er en abonnementsbaseret netbutik for kosmetikprodukter.

Catacap har hidtil i år gennemført to nye opkøb og to exits. I alle tilfælde er der tale om handler med b2b-rettede virksomheder.

I december bekræftede Jesper Jarlbæk, bestyrelsesformand i Catacap Management, at kapitalfonden ”gearer op” til sin tredje fond.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Catacap sælger Lyngsoe Systems til svenske Accent Equity

Catacap sælger GSV til fransk selskab

Dansk barkæde med kapitalfond i ryggen runder sin første milliard

Mere fra KapitalWatch

Landmand har skabt egen minikapitalfond

Gennem samarbejder med unge landmænd er stifteren af Frandsbjerg Group i gang med at opkøbe svinebedrifter. Det er den vej eller afvikling, lyder diagnosen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch