KapitalWatch

Obton starter ny fond med fokus på solceller

Den danske solcelleinvestor har startet den nye investeringsfond Obton Solar, som skal få private til at investere i solcelleparker.

Foto: Casper Dalhoff/IND

Med en ny investeringsfond, Obton Solar, vil Obton give mulighed for, at private, som er klar til at smide 750.000 kr. eller mere, kan investere i solcelleprojekter. Formålet med Obton Solar er, at fonden skal bygge, drive og efter syv til ti år også sælge solcelleparker.

Det skriver Børsen Bæredygtig.

"Vi går efter det danske private banking-segment, hvor vi kan se, at der er stigende interesse for grønne investeringer," udtaler Oliver Peters, Obtons investeringsdirektør.

Som investor har man to muligheder, når man går ind i fonden. Der er Solar Safe, som er den model med lavest risiko. Ifølge Obton får man et obligationslignende produkt, hvor man som investor kan regne med et årligt udbytte på 5 pct. efter det første fulde driftsår af solcelleparkerne i porteføljen, som forventes at være i 2023. Tidshorisonten vil være på otte til ti år, hvorefter man vil kunne forvente at få hovedstolen tilbage.

Den anden model er Solar Upside, som er til den mere risikovillige investor. Her får man først et muligt afkast efter otte til ti år, hvor Obton efter planen vil sælge solcelleanlæget fra. Det betyder, at gevinsten kan være højere, mens risikoen også omvendt er større.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch.

FSN Capital sælger it-selskab i Birkerød til kapitalfonden Pamplona

FSN Capital henter nye profiler til solinvestors bestyrelse 

Mere fra KapitalWatch

Konsulentvirksomhed holder fast i børsplaner

It-konsulenthuset 7N har stadig planer om en børsnotering. Virksomheden tager dog bestik af den kraftige afdæmpning i verdensmarkedet, der sker netop nu, fortæller topchefen i 7N, som netop er kommet med regnskab.

Ny nordisk biotekfond ser dagens lys

En ny life science- og biotekfond med base i Finland vil være en one stop shop for lovende unge startups i navnlig de nordiske lande. Det gælder bestemt også startups i Danmark, fortæller fondens adm. direktør.

PKA-direktør er klar med milliarder til havvindsprojekter

Sammen med Tyskland, Holland og Belgien vil den danske regering skrue markant op for havvindsprojekterne i Nordsøen, og PKA-direktør Jon Johnsen er klar med sin del af finansieringen til de investeringer, der allerede i 2030 skal levere klimavenlig energi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)