KapitalWatch

M&A-advokat: Nye danske screeningsregler er dårligt nyt for startups

Danmark er med den vedtagne screeningsordning gået meget længere, end det har været nødvendigt i forhold til EU, mener M&A-advokat og partner i Magnusson Law, Nikolaj Juhl Hansen. Især for iværksætterselskaber kan det blive problematatisk.

Foto: Magnusson

Det kan blive kostbart for danske iværksættervirksomheder, at et stort flertal i Folketinget har vedtaget nye regler for screening og godkendelse af udenlandske investeringer. Det vurderer M&A-advokat og partner i Magnusson Law i København, Nikolaj Juhl Hansen.

"De nye regler etablerer "grænsebomme" for udenlandske investeringer og specielle økonomiske aftaler indenfor en lang række kritiske sektorer, der, selvom de kommer fra andre EU-lande og uanset størrelse, skal godkendes fremover. Jeg er særligt bekymret for de virksomheder i det danske iværksættermiljø, der arbejder indenfor de kritiske sektorer og ofte har en kort tidshorisont i forhold til fremskaffelse af kapital," siger Nikolaj Juhl Hansen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Heartcore Capital bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Samesystem-stifter: Vi har ikke haft de rigtige briller på

Vækstbørs: Efter direktør-exit, høj burnrate og en ustabil aktiekurs er Samesystem-stifter Henrik Ritlov netop nu i gang med at justere til, så virksomheden kommer i et stabilt, positivt cashflow. Væksten har været dyr, erkender han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch