Hektisk IPO-marked for techselskaber overrasker investorer

Ifølge Rich Wong, partner i kapitalfonden Accel, har mange iværksættere opdaget, at der er et meget modtageligt og attraktivt offentligt markedet.
Foto: KENA BETANCUR/AFP / AFP
Foto: KENA BETANCUR/AFP / AFP
AF RITZAU FINANS

Markedet for nynoterede tech-aktier ser lige nu hektisk ud, efter både Doordash og Airbnb har haft skyhøje debuter. Flere investorer siger, at de er forbløffede over den store entusiasme der ses på markedet.

Det skriver Wall Street Journal.

I sidste uge sendte den brændende efterspørgsel Doordash-aktien i vejret med 86 pct., mens Airbnb-aktien blev mere end fordoblet i forbindelse med selskabernes respektive handelsdebut.

Værdiansættelsen af de seneste børsintroduktioner er på sit højeste niveau, i forhold til selskabernes omsætning, siden it-boblen tilbage i slut 90'erne.

Det vækker både begejstring og bekymring blandt investorer, skriver avisen.

"Jeg har meget svært ved at forstå værdiansættelsen af nogle af disse virksomheder. Forskellen mellem entusiasmen for de urentable nyopstartede virksomheder og de ældre virksomhedsgiganter med en konsistent fortjeneste er som dag og nat," siger Jay Ritter, der er handelsprofessor ved Floridas Universitet, til Wall Street Journal.

Mens flere tech-entusiaster mener, at der er konkrete grunde til entusiasmen, da flere nyopstartede virksomheder satser på software- og it-tjenester, mener andre eksperter, at værdiansættelsernes voldsomme stigning skyldes en vending i de private og offentlige markeder.

Ifølge Rich Wong, som er partner i kapitalfonden Accel, har mange iværksættere nu opdaget, at der er et meget modtageligt og attraktivt offentligt markedet.

"Hvis opsvinget varer ved i 2021, vil det helt sikkert blive det mest aktive IPO-marked i de seneste 20 år," siger han til Wall Street Journal.

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også