Mærsk-ledet kapitalfond køber kenyansk kraftværk

Kapitalfonden A.P. Møller Capital har gjort sin første investering i Kenya i form af Iberafrica Power på 52,5 MW. Tidligere forsøgte et sydafrikansk selskab at købe Iberafrica Power for 400 mio. kr.
Foto: Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt

A.P. Møller Capital har føjet endnu et væsentligt element til porteføljen af afrikansk infrastruktur.

Denne gang er der tale om det kenyanske varmekraftværk Iberafrica Power på 52,5 MW, som A.P. Møller Capital har købt af Naturgy. Det er første gang, at kapitalfonden opkøber i Kenya.

"Kenya er et af vores fokusområder med dets betragtelige, voksende og diversificerede økonomi, såvel som dets strategiske position i Østafrika," siger Lars Reno Jakobsen, senior partner i A.P. Møller Capital, i en meddelelse, hvor han ligeledes gør det klart, at A.P. Møllers intention er at være en langsigtet partner i Kenya.

I januar offentliggjorde A.P. Møller Capital en række milliardinvesteringer i Vestafrikanske have i Elfenbenskysten, Gabon og Mauretanien. I alt investerede A.P. Møller Capital 2 mia. kr. i havnene.

Tidligere har fonden ligeledes købt nigerianske Impala Energy Holdings for 300 mio. kr., samt forsøgt at købe det børsnoterede energiselskab Copperbelt Energy Corporation i Zambia sammen med CDC Group. Sidstnævnte handel gik dog i vasken.

Denne gang offentliggøres der ingen salgspris, men ifølge den kenyanske avis The Standard har der tidligere været bud på Iberafrica Power fra sydafrikanske AEP Energy Africa, hvor handlen faldt fra hinanden. Ifølge avisen bød AEP Energy Africa 400 mio. kr. på varmekraftværket.

A.P. Møller Capital er et datterselskab af A.P. Møller Holding og er etableret for at administrere fonde, der investerer i infrastruktur i vækstmarkeder. A.P. Møller Holding er et privatejet investeringsselskab med USD 20 mia. under forvaltning.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også