KapitalWatch

Kapitalfonde udfordrer Novos pengetank

Novo Holdings er udfordret af, at kapitalfondene har rigeligt med penge og derfor presser prisen på virksomheder op. I stedet søger pengetanken at finde investeringer, som ikke passer ind i kapitalfondene.

Kasim Kutay oplever hård konkurrence fra kapitalfonde. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH

Priserne på interessante virksomheder er nu så høje, at Novo-pengetanken Novo Holdings ikke kan regne et fornuftigt afkast hjem. Derfor satser selskabet på såkaldt growth equity-investeringer på typisk 40-200 mio. dollars i firmaer, som har styr på teknologien, men endnu mangler at slå helt igennem kommercielt, skriver finans.dk.

"Konkurrencen fra kapitalfonde er så høj i principal investments (veletablerede selskaber, red.), at det bare er rigtig svært at investere med den hastighed, du ønsker," siger adm. direktør Kasim Kutay til finans.dk og forklarer, at Novo Holdings rigtig mange gange ikke kan være med på prisen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Vækstfonden købt ud af fynsk robotvirksomhed

Efter en årrække som medejer af fynske Effimat Storage Technology er Vækstfonden købt ud af ejerkredsen. I stedet overtager robotvirksomhedens hovedejer, Peter Mads Clausen fra Danfoss-familien, de fleste af Vækstfondens andele.

Energikrise kan gøre grønne virksomheder til bedre investeringscases

Vækstfonden bebuder stor fokus på grønne investeringer og forventer syndikater på tværs af venture, corporate-venture, institutionelle investorer, familiekontorer og de forskningsbaserede investorer. HC Andersen Capital forventer især interesse for færdigudviklede teknologier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch